Notícies BCD

Vols conèixer eines per protegir les teves creacions? T'esperem a la sessió del 28 de setembre!

28 JUNY 2017

Com puc protegir el meu treball en un projecte col·laboratiu? Com es regula la titularitat del projecte conjunt? Com es gestiona la propietat intel·lectual en un procés de co-creació? A l’hora d’autoeditar producte, com puc protegir els meus dissenys?

En el marc d'una economia cada vegada més basada en el coneixement, la protecció de les creacions és un factor clau en les decisions que es prenen quotidianament en les empreses. Si una bona invenció o creació no disposa de protecció, la faran seva els competidors més forts que estiguin en condicions de comercialitzar el producte o servei a un preu més baix sense haver de compensar financerament el veritable inventor o creador.

D’altra banda, la dinàmica global i la interdisciplinarietat que exigeix el mercat està donant lloc a noves formes de treballar i a engegar projectes col·laboratius amb professionals i empreses, tan a nivell nacional com internacional. En aquest escenari de co-creació és essencial conèixer els instruments existents per regular els drets de propietat industrial i intel·lectual entre les parts.

El ple aprofitament del sistema de la propietat industrial i intel·lectual permet a les empreses beneficiar-se de la seva capacitat innovadora i creativitat fomentant alhora la innovació.

El Clúster Disseny, impulsat pel BCD, et convida a la sessió ‘Eines per protegir les teves creacions’ que s’organitzarà el 28 de setembre, una trobada eminentment pràctica en què Mª José de Concepción Sánchez, Directora de Patents i Dissenys de la OEPM, donarà a conèixer els diferents mecanismes per a la protecció de les creacions.

També hi participaran José Mª del Valle, Director de Desenvolupament de Negoci a Catalunya i Aragó de Clarke Modet & Cº; i Mónica López, advocada en MLG advocats, especialista en Propietat Industrial i Intel·lectual, que resoldran els teus dubtes específics en relació a l’autoedició de producte, la propietat intel·lectual del disseny de producte per a tercers, l’impuls de projectes col·laboratius o els processos de co-creació.

Agenda:

11:50 – 12:00 Registre
12:00 – 12:10 Benvinguda
12:10 – 13:10 Eines per a la protecció del disseny
13:10 – 13:50 Resolució de casos i dubtes concrets*
13:50 – 14:00 Cloenda

Lloc: Disseny Hub Barcelona (Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38. 08018 Barcelona)

Accés: gratuït (per a membres del clúster i no membres) prèvia inscripció. 

Inscriu-t'hi!
* Només els membres dels Clúster Disseny podran fer-nos arribar prèviament consultes especifiques que seran resoltes el dia de la sessió (cal enviar les consultes a clusterdisseny@bcd.es abans del 21 de juliol).

Canals de Notícies

CORE77

DEXIGNER

DEZEEN

DIARIO DESIGN

EL PAÍS / DISEÑADORES

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

LIGHTECTURE

TREEHUGGER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal