Notícies BCD

La Barcelona Design Week 2018 ja té dates! Del 7 al 14 de juny

16 JUL. 2017

  • BDW 

La Barcelona Design Week, la cita anual organitzada per BCD Barcelona Centre de Disseny, ha finalitzat la seva 12a edició anunciant les dates per a l'any vinent. La BDW 2018 es durà a terme del 7 al 14 de juny, una nova oportunitat per apropar el disseny als ciutadans i per convertir Barcelona en la capital del disseny. 

La darrera edició de la BDW va oferir més de 120 activitats. A falta de confirmar les xifres d’algunes activitats i de que finalitzin algunes de les exposicions que romandran obertes al públic durant els mesos de juny i juliol, es preveu que la BDW clourà superant els 20.000 participants de l’edició anterior.

En aquest sentit, destaca l’èxit del Poblenou Design Day, una de les novetats de l’edició d’enguany organitzada per BCD i Poblenou Urban District que va comptar amb l’assistència de prop de 5.000 persones en les 24 activitats que s’hi van poder viure. L’objectiu era donar a conèixer el talent del barri més creatiu de Barcelona i s’ha aconseguit. Tenint en compte els bons resultats, les properes edicions de la Barcelona Design Week sumarà altres districtes de la ciutat al programa del city per fer arribar el disseny a tots els ciutadans i ciutadanes.

També, aquest any ha augmentat el número d’assistents internacionals en les activitats que BCD ha realitzat en el Disseny Hub Barcelona, representant un 20% del total. A més a més, els participants d’aquestes activitats provenien de 67 països diferents, convertint aquesta edició en la més internacional.

Tenint en compte els resultats, Pau Herrera, President de BCD, apunta que enguany s’han assolit els objectius de la BDW, en tant que “s’ha augmentat l’assistència i la participació a les activitats, s’ha incrementat en un 50% el número d’activitats i s’han sumat més organitzacions i professionals a participar en la Setmana del Disseny de Barcelona”. Ha destacat que aquestes xifres “demostren que la Barcelona Design Week és un esdeveniment no només consolidat, sinó que any rere any continua creixent”.

Sota l’eslògan ‘Transformant la societat’, aquesta edició ha ofert un programa format per conferències, exposicions, tallers, xerrades, presentacions, circuits, taules rodones, celebracions i activitats de networking que han permès debatre sobre el disseny com a eina de transformació de la societat i com a factor clau d'innovació, sostenibilitat i millora de la qualitat de vida de les persones.

Pau Herrera destaca “la importància de comptar amb una setmana del disseny a la ciutat, un esdeveniment que ens connecta amb grans urbs internacionals i que ens permet estar al dia dels temes més actuals en el món en matèria de disseny”. Herrera, afegeix que la BDW “és també una plataforma que dóna a conèixer el disseny de Barcelona i els seus protagonistes, professionals, emprenedors i empreses que han convertit el disseny en la clau del seu èxit”.

La BDW més social

La Barcelona Design Week d’enguany ha estat la més social de les 12 edicions i així ho va demostrar la conferència inaugural ‘Disseny per a un món millor: Apostant pel futur d’Àfrica a través de la creativitat’ a càrrec de Ravi Naidoo, creador de Design Indaba i director general d'Interactive Africa. Durant la xerrada, Naidoo va parlar de la transformació a través de la creativitat i va posar especial èmfasi en que el futur d’Àfrica pot ser molt positiu si la creativitat i el disseny tenir un paper important en el desenvolupament.

La instal·lació ‘Krea. Mirades diferents en processos creatius’, és l’altra vessant social que ha acollit la BDW. Krea mostra un aspecte molt concret d'integració i se centra i explora l'aportació de mirades diferents en processos creatius. La discapacitat o marginació són factors que en molts casos afavoreixen el desenvolupament d'habilitats especials que no són habituals en persones no afectades. Durant la BDW s’han presentat i treballat 11 casos pertanyents a situacions i col·lectius de molt diversa naturalesa; processos creatius que incorporen persones amb alguna discapacitat física o mental, persones sense llar, persones que han vingut d'altres països i s'han trobat en la precarietat i la marginalitat, o persones que han viscut diferents situacions d'explotació. El resultat dels 11 tallers es poden visitar al Disseny Hub Barcelona fins al 31 d’agost.

Un any més, el BDW Congress ha comptat amb ponents de renom en el sector que enguany han posat en valor l’impacte positiu del disseny a través de dues estratègies fonamentals: posar a les persones al centre per entendre millor les seves necessitats i impulsar la sostenibilitat a partir del disseny. Aquesta edició ha estat un èxit de participació al comptar amb l’assistència de més de 300 professionals en dos dies. Durant el congrés els participants han pogut gaudir de conferències i tallers liderats per un cartell de luxe format per 8 experts de reconegut prestigi com Denis Weil (Institute of Design Chicago); Pamela Mead (HERE); Joshua Tabak i Caitlin Sanford (Facebook); Luis Arnal (Insitum ), Jonas Martens (Better Future Factory), Emma Van der Leest (BlueCityLab) i Germán León (Gestoos).

Altres novetats de la BDW

La Setmana del Disseny de Barcelona ha comptat per primera vegada amb un Talent Show que pretenia donar visibilitat al jove talent creatiu que hi ha a Barcelona. Amb la col·laboració del Museu del Disseny, s’ha dut a terme una jornada en el que s’han exposat 17 projectes d’alumnes de les escoles: Bau, ELISAVA, EINA, IED, LCI Barcelona, Escola Massana, IDEP Barcelona, ESDAP i ESDI.

Finalment, la salut també va tenir protagonisme en una activitat promoguda pel Clúster Disseny de Catalunya que lidera BCD, Disseny i recerca per a la salut en la que es va exposar que la recerca en disseny pot generar innovació en el camp de la salut.

La Barcelona Design Week

Un dels actius de la Barcelona Design Week és la implicació dels principals agents del sector, tant de l’àmbit del disseny com l’empresarial. En aquest sentit, cal destacar que la Barcelona Design Week 2017 ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona; amb Alhambra com a Platinium Sponsor; i amb el patrocini de Simon, HP i Adoora, com a Gold Sponsors, entre d’altres empreses i entitats que any rere any contribueixen a fer de la BDW una cita de referència en l'àmbit del disseny.

Galeria d’imatges de la Barcelona Design Week 2017 aquí.

Canals de Notícies

CORE77

DEXIGNER

DEZEEN

DIARIO DESIGN

EL PAÍS / DISEÑADORES

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

LIGHTECTURE

TREEHUGGER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal