Notícies BCD

Manuel Estrada i Actiu Berbegal y Formas, Premios Nacionales de Diseño 2017

20 JUL. 2016

  • PNID

El Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, a través de la Secretaria d'Estat d'R+D+ I, ha concedit els Premios Nacionales de Diseño 2017 al dissenyador Manuel Estrada i a l'empresa Actiu Berbegal y Formas. Aquests guardons reconeixen a empreses i professionals amb una trajectòria exemplar en el món del disseny.
  • Premio Nacional de Diseño “Profesionals” a Manuel Estrada: El jurat ha destacat la seva intensa activitat professional compromesa amb la comunicació a través de les imatges, així com la seva extraordinària capacitat per al desenvolupament de diferents línies projectuals com són la identitat corporativa, el disseny editorial, i la definició d'espais expositius i comunicatius. A més, el jurat ha ressaltat la seva creativitat rigorosa i resolutiva que ha manifestat de manera coherent amb el seu estil i personalitat al llarg de tota trajectòria professional. A més, s'ha destacat la seva capacitat per connectar eficaçment la cultura amb el teixit empresarial, contribuint de manera significativa a professionalitzar el món del disseny. També s'ha valorat de manera especial les seves aportacions en el sector editorial, que han provocat un canvi radical en la línia gràfica i comunicativa, el que l'ha convertit en un referent del disseny gràfic espanyol, donant-li reconeixement internacional. Finalment, s'ha posat en valor el seu compromís amb la promoció del disseny i la formació de les noves generacions i amb el paper i la imatge d'Espanya al món.
  • Premio Nacional de Diseño “Empreses” a Actiu Berbegal y Formas: Iniciant la seva activitat com un petit taller, és un exemple de superació i de progressió basat en el valor estratègic del disseny, fet que li ha permès posicionar-se al mercat com a referent en el sector de mobles de col·lectivitats a nivell internacional. El jurat ha valorat especialment el seu creixement continu i sostingut destacant la seva capacitat per valoritzar el disseny conjugat amb la comunicació, el disseny gràfic i la seva habilitat de gestió en tots els àmbits. També s'ha tingut en compte en la seva candidatura la seva forta aposta pel disseny i la R+D+I, ja que compta amb un departament de disseny propi, col·labora amb professionals experts de l'àmbit de l'arquitectura, el disseny de producte, gràfic i interiorisme, i compta amb una forta inversió de recerca i desenvolupament compromesa amb el medi ambient. A més, el jurat ha valorat la seva notable penetració internacional resultat de l'execució d'una ambiciosa estratègia que els ha permès estar presents amb els seus productes i els seus showrooms a més de 90 països dels cinc continents.

El jurat d'aquesta edició ha estat presidit pel secretari general de Ciència e Innovació, Juan María Vázquez, i l'han format Vicente Gallega, Clara Eugenia García, Itsaso González, Salvi Plaja, Raquel Pelta i Mario Ruiz.

La cerimònia de lliurament es durà a terme en els propers mesos.

Per ampliar informació sobre l'edició 2017 dels Premios Nacionales de Innovación y de Diseño, així com d'altres edicions, podeu consultar el web del Ministeri de Economia i Competitivitat.

Sobre els Premios Nacionales de Innovación y de Diseño
Els Premios Nacionales de Innovación y de Diseño són el més alt guardó que s'atorga a Espanya en l'àmbit del disseny i la innovació. En les seves anteriors edicions, aquests guardons han distingit a un gran nombre de persones, empreses i altres entitats, els assoliments de les quals han estat excel·lents, en termes de creativitat, tant per al foment de la innovació com per al disseny i, a través d'aquests, per al desenvolupament econòmic i social.

Els Premios Nacionales de Diseño van ser creats l'any 1987 pel Ministeri d'Indústria i BCD Barcelona Centre de Disseny, que els van organitzar conjuntament des d'aquesta data fins al 2010, amb l'objectiu de premiar tant a dissenyadors, pels seus mèrits i trajectòria, com a empreses per haver emprat el disseny d'una manera exemplar en les seves estratègies d'innovació. Actualment, aquests guardons els organitza el Ministeri d'Economia i Competitivitat, i compta amb la col·laboració de BCD.

Més informació i guardonats d'anteriors edicions

Canals de Notícies

CORE77

DEXIGNER

DEZEEN

DIARIO DESIGN

EL PAÍS / DISEÑADORES

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

LIGHTECTURE

TREEHUGGER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal