Política de Disseny

Política de Disseny

El disseny és un poderós agent pel canvi i per transformar la innovació en progrés. Així és com l’entén el Barcelona centre de Disseny i també la Comissió Europea (amb una política de Disseny per a la Innovació des de 2011) o el World Economic Forum. A més a més, és un aliat transversal a tots els sectors productius de la nostra economia i als reptes que afronta la nostra societat.

Per tal de mostrar el valor estratègic del disseny i el seu impacte econòmic i social, treballem intensament perquè el reconeixement del disseny en les polítiques públiques sigui una realitat.

Som un membre actiu de BEDA (The Bureau of European Design Associations) una associació amb més de 50 membres de 28 països amb seu a Brussel·les, i hem participat en projectes com Design4Innovation i iniciatives com l'European Design Leadership Board de la Comissió Europea, un think tank per definir el rol del disseny en la política d'innovació d'Europa.

En l'àmbit de política nacional, hem dirigit i coordinat el primer Ecosistema del Diseño Español, una plataforma on s'identifiquen els diferents actors i on es recullen estudis per posicionar el sector del disseny espanyol enfront d'altres sectors econòmics. I també hem coordinat l'estudi “Claves sobre la contratación pública de servicios de diseño”, una publicació divulgativa sobre com dur a terme de manera exitosa el procés de contractació dels serveis de disseny per part de les administracions públiques.

A més, hem impulsat la iniciativa Pacto por el Diseño, amb l'objectiu de desenvolupar una Estratègia Nacional de Disseny, juntament amb el FAD, la Red Española de Asociaciones de Diseño, el Foro de Marcas Renombradas Españolas, la Fundació del Disseny de la Comunitat Valenciana i el Centro Aragonés de Diseño Industrial, i hem presentat el document “50 Claus per a una Estratègia Nacional de Disseny a Espanya”.

  •  | Barcelona centre de Disseny
  •  | Barcelona centre de Disseny

Newsletter