Premios Nacionales de Innovación y de Diseño

Els Premios Nacionales de Innovación y de Diseño són el més alt guardó que s'atorga a Espanya com a reconeixement a empreses i professionals que han destacat per la seva trajectòria excel·lent i exemplar, en uns casos en el camp del disseny i en altres en el de la innovació.

Aquests premis reconeixen tant la innovació com el disseny com a factors essencials per augmentar la competitivitat i el rendiment econòmic, així com per aportar qualitat de vida als ciutadans. Amb ells es tracta de fomentar la cultura del disseny i la de la innovació a Espanya, tant en l'àmbit empresarial com en el conjunt de la societat en general.

El 5 de novembre de 2015 va tenir lloc a Màlaga la cerimònia de lliurament dels Premios Nacionales de Innovación y Diseño 2015.

En cada convocatòria dels Premios Nacionales de Innovación y de Diseño s'estableix a quines modalitats de les previstes per l'Ordre de Bases vigent es pot accedir i les condicions per fer-ho.

L'avaluació de les candidatures presentades es realitza per dos jurats diferents, un per als Premios Nacionales de Innovación en totes les seves modalitats i un altre per als Premios Nacionales de Diseño en totes les seves modalitats. Aquests jurats estan formats per professionals de reconegut prestigi en l'àmbit de la innovació així com en el del disseny.

En resolució del passat 5 d'agost, la Secretaria General de Ciència, Tecnologia i Innovació va publicar la concessió dels Premios Nacionales de Innovación y de Diseño 2016 per a totes les modalitats convocades:

  • Premi Nacional de Disseny "Professionals" a Mario Ruiz, en considerar la seva trajectòria com a brillant i consolidada i haver aconseguit una identitat de reconegut prestigi en el sector del disseny. A més, ha valorat el seu estil atemporal i perdurable així com la seva projecció internacional i la seva capacitat de crear una marca consolidada fora d'Espanya.
  • Premi Nacional de Disseny "Empreses" a SIMON, després de considerar la seva llarga trajectòria empresarial i àmplia projecció internacional, fent del disseny i la innovació una constant estratègica d'empresa. A més, el jurat ha destacat la capacitat de l'empresa per introduir el disseny en productes d'ús quotidià.
  • Premi Nacional d'Innovació "Trajectòria Innovadora" a Carlos Moro. Per la seva trajectòria compromesa amb la innovació, introduint processos i productes innovadors en el sector vinícola respectant el medi ambient, la sostenibilitat i utilitzant la R+D+i com a clau estratègica de competitivitat.
  • Premi Nacional d'Innovació "Compra Pública Innovadora" a l'Agència Gallega d'Innovació. Per haver sabut integrar la capacitat d'estímul del teixit productiu mitjançant la contractació pública amb l'oportunitat que oferien l'existència d'una infraestructura pública a Galícia, les condicions favorables per al desenvolupament de les activitats aeroespacials experimentals i el caràcter estratègic del desenvolupament de sistemes aeris no tripulats.
  • Premi Nacional d'Innovació "Internacionalització" a Cosentino. Per la seva habilitat de transformació del sector de l'explotació de pedreres. Mitjançant la introducció de processos innovadors i una forta dosi de disseny, ha aconseguit produir una categoria de productes inèdita a nivell mundial. A més, ha destacat la seva consolidada expansió internacional basada en un sistema de distribució i atenció al client únic en el seu sector, així com la seva decidida aposta per la R+D+i.

Per ampliar informació sobre l'edició 2016 dels Premios Nacionales de Innovación y de Diseño podeu consultar el web del Ministerio de Economía y Competitividad.

Per conèixer els guanyadors de l'edició 2015 podeu consultar aquest enllaç. Per a més informació sobre les convocatòries dels Premios Nacionales de Innovación y de Diseño des de 1987, podeu visitar aquest enllaç.