;

Seed Box by Ecohortum

Carlos Llevat

Empresa Creativa Busca Inversor

EMPRESA CREATIVA BUSCA INVERSOR

cllevat@ecohortum.com

www.ecohortum.com


L'afany de posar a l'abast de tots els públics l'agricultura urbana a través d'una taula de cultiu petita i econòmica va portar a l'equip de Ecohortum, a idear Seed Box.

EcoHortum és una ecoempresa basada en el model de desenvolupament sostenible que es recolza en tres valors primordials: Innovació, Ecologia i Economia per al disseny i la fabricació de taules de cultiu. La seva proposta consisteix a estendre l'agroecologia a l'àmbit urbà i per això ha desenvolupat un sistema innovador que permet un gran rendiment d'un hort a casa aprofitant tots els recursos naturals.

 

Problema/Solució

La FAO ha declarat l'any 2014 "Any Internacional de l'Agricultura Familiar". Coincidint amb aquesta celebració, un equip d'enginyers ha creat Seed Box, una caixa-regal que posa a l'abast de tots els ciutadans la cultura de l'hort urbà gràcies a la seva reduïda grandària i a un preu popular, característiques insòlites fins ara al mercat.

 

Innovació

Una de les claus del producte és l'ús del material amb què està construït, el polipropilè cel·lular, que permet plegar la taula de cultiu sense que es trenqui i així presentar-se en una caixa-regal. Un cop desembalada, la petita caixa es converteix en una taula de cultiu de 25 x 25 x20 cmamb un senzill sistema de muntatge per al qual no es requereix cap eina, recuperant la forma i estanquitat originals sense possibilitat de trencament.

Seed Box s'ha llançat amb una gamma de 5 caixes-regal diferents. Cada taula conté tot el necessari per conrear herbes aromàtiques i petites hortalisses a casa sense necessitat de trasplantament.

  • BCD - Barcelona Centre de Disseny
  • MID

  • FSE
  • Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura
  • Servei de Desenvolupament Empresarial
  • Cámaras - Fundación INCYDE
  • IED