;

Dulph

Marina Moreno

Idea Creativa Busca Empresa

IDEA CREATIVA BUSCA EMPRESA

Marina Moreno - marinamorenopubli@gmail.com

Procedència: Workplane

 

Dulph vol ser un company de joc per als nens especials -amb trastorns generalitzats del desenvolupament (TGD) com l’autisme- que els ajudi a apropar-se a altres nens, a perdre la por a l’aigua i a beneficiar-se de tot el que l’aigua és capaç d’oferir-los. Ajuda en l’estimulació sensorial, la relaxació i es genera el joc a través d’ell. Encara que està dissenyat incloent les necessitats dels nens amb TGD, ja que aquests requereixen més atenció, el resultat d’aquest producte és tan beneficiós per a nens amb TGD com per a nens sense aquests trastorns.


Problema/Solució

Els TGD es caracteritzen per una pertorbació greu i generalitzada de vàries àrees del desenvolupament com les habilitats per a la interacció social, habilitats per a la comunicació o la presència de comportaments, interessos i activitats estereotipades. Dulph és un element de joc que ajuda al desenvolupament dels nens físicament  i cognitivament i afavoreix, a més, les relacions socials.

Innovació

Dulph és la primera joguina aquàtica pensada i dissenyada per a nens autistes. Es beneficia d’avançaments tecnològics com la incorporació d’un altaveu submergible manejable a través de control remot, cosa que permet que el pare o adult que estigui a càrrec del nen controli l’ambient en el que es trobarà el nen, amb la possibilitat de programar diferents músiques o seqüències; a més de sensors que detecten, per un costat si el dofí ha estat colpejat o “malmès” pel nen per tal de parar aquesta conducta, i d’altra banda, detecta si hi ha un altre Dulph a prop per fomentar l’apropament a altres nens.

  • BCD - Barcelona Centre de Disseny
  • MID

  • FSE
  • Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura
  • Servei de Desenvolupament Empresarial
  • Cámaras - Fundación INCYDE
  • IED