;

GALA 279

Marc Capdevila / Silvia Arch / Miquel Vallribera / Edgar Melero

Idea Creativa Busca Empresa

IDEA CREATIVA BUSCA EMPRESA

marc_sitri@hotmail.com

silvia.arch.sisquella@gmail.com

miquelvallribera@gmail.com

edgar_cnt@hotmail.com

Procedència: Escola Superior de Disseny ESDi

 

Gala 279 és una motocicleta de càrrega per a transport de mercaderies i serveis. És un producte pensat principalment per a empreses com: missatgeria, serveis d’assistència mèdica o tècnica, serveis d’emergències i treballadors autònoms. Cal destacar que també és un producte apte per a particulars.


Problema/Solució

Es considera que si molts dels vehicles de transport de mercaderies es poguessin substituir per vehicles de dues rodes es milloraria el flux de trànsit a la ciutat i l’eficiència d’aquests serveis. L’objectiu és millorar l’efectivitat d’aquest tipus de transports, la sostenibilitat del medi i la seva relació amb l’entorn. En utilitzar un vehicle de dues rodes l’agilitat en els desplaçaments augmenta, així com disminueixen les emissions de gasos nocius i el temps de lliurament.


Innovació

El fet de dotar un vehicle de dimensions reduïdes com és la motocicleta amb tots els seus avantatges de mobilitat, obre noves possibilitats al transport i als serveis. La zona on va situada la càrrega està pensada per a una bona conducció i estabilitat, i com a conseqüència per a una bona seguritat de l’usuari. La conceptualització d’una nova morfologia de xassís també és innovadora. Diferent als altres vehicles, Gala 279 busca una nova manera de visualitzar el transport. L’existència de nous materials també dota d’innovació al disseny del vehicle.

  • BCD - Barcelona Centre de Disseny
  • MID

  • FSE
  • Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura
  • Servei de Desenvolupament Empresarial
  • Cámaras - Fundación INCYDE
  • IED