;

Glop

Berta Julià Sala

Idea Creativa Busca Empresa

IDEA CREATIVA BUSCA EMPRESA

bjuliasala@gmail.com

Procedència: Elisava Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona

 

Glop és una col·lecció de cinc objectes que poden considerar-se una tassa, un bol, un plat, una ampolla i un bol gran, tot i que la possibilitat de variar la seva forma aplicant simples gestos pot convertir-los en un altre tipus de productes. Serveixen per dinar, beure, abocar, servir, mesclar, colar, guardar, preparar i totes aquelles altres funcions que el seu usuari li vulgui donar. A més, es poden rentar, escalfar i refredar com qualsevol altre recipient estàndard i també estar en contacte amb tot tipus de menjar ja que està fabricat en silicona platí d’ús alimentari.


Problema/Solució

La flexibilitat d’aquests estris permet que un sol objecte reuneixi diferents funcions -per exemple, netejar vegetals, preparar i mesclar una amanida en un mateix recipient- cosa que permet estalviar temps i embrutar menys elements. Glop, a part de facilitar tasques a l'hora de cuinar i menjar, també elimina la fragilitat típica de les vaixelles.


Innovació

La principal innovació que Glop representa és el canvi de materialitat en uns objectes tan comuns i quotidians com són les peces d’una vaixella. El simple fet de canviar una de les característiques sensorials més pures d’un objecte, la rigidesa, millora la seva funcionalitat i augmenta la seva utilitat. Els recipients Glop ofereixen línies simples, racionals però agradables al tacte tant per la tovor i acabat del material, com per la seva ergonomia. Tot això ajuda a la creativitat de l'usuari, que li permet trobar fàcilment noves maneres d'utilitzar el producte.

  • BCD - Barcelona Centre de Disseny
  • MID

  • FSE
  • Cámaras - Fundación INCYDE
  • Cambra de Comerç