;

Louis 36

Ramón Arnau / María de la O Martínez

Idea Creativa Busca Empresa

IDEA CREATIVA BUSCA EMPRESA

hola@sleeplateprojects.com

mariadelaomartinezreyna@gmail.com

Procedència: Sleeplate Projects Sleeplate Projects en col·laboració amb María de la O Martínez

 

La col·lecció de mobles Louis 36 resulta de l’adaptació i la reinterpretació de les tècniques tradicionals de marqueteria. Neix amb la intenció de recolzar el renaixement de l’antic art de la marqueteria, que implica incorporar peces de fusta creant diferents formes i patrons geomètrics en diversos tons de fusta natural i tenyida. Ofereix al consumidor la possibilitat de triar entre multitud de mòduls de diferent varietat formal i cromàtica.


Problema/Solució

Es pretén recuperar el valor de l’artesanal marqueteria, una manera de transformar el que normalment es veu com una superfície quotidiana molt industrial i barata en quelcom més luxós, unint el tradicional i artesanal amb el disseny modern, i posar en valor aquests oficis que estan caient en desús.


Innovació

La introducció de fustes tenyides en la marqueteria ofereix al client una gran varietat d’opcions estètiques entre les que escollir. La percepció per part de l’usuari és la d’un producte de qualitat, ben acabat i estudiat estèticament i funcionalment. Entre les noves tècniques aplicades en marqueteria s’inclouen el tallat de làser, on els dissenys es realitzen mitjançant ordinador, tallant cada peça per separat, independentment del tipus de fusta o el gruix del tall. L’acoblament entre les diferents peces de marqueteria es realitza a mà de mane­ra tradicional.

  • BCD - Barcelona Centre de Disseny
  • MID

  • FSE
  • Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura
  • Servei de Desenvolupament Empresarial
  • Cámaras - Fundación INCYDE
  • IED