MID 2016: 8 STARTUPS FINALISTES

El 22 de novembre el MID Mercat d'Idees Disseny va donar a conèixer les 8  startups finalistes de l'edició 2016, que han defensat els seus projectes davant de més de 200 assistents de l'ecosistema emprenedor interessats en propostes innovadores

El Fòrum MID 2016, organitzat per BCD Barcelona Centre de Disseny al Disseny Hub Barcelona, ha estat l'escenari en el qual els finalistes han presentat les seves propostes. Les 8 startups finalistes del MID 2016, que ahir van tenir l'oportunitat de promocionar els seus projectes creatius i crear oportunitats de negoci, abasten diversos sectors, des de l'ecommerce, la música, l'esport, el cultural, l'audiovisual, el retail i la fotografia, totes amb un fort component innovador i de disseny.

Aquestes empreses han estat escollides d'entre les 50 propostes rebudes en aquesta edició per un jurat multidisciplinari que ha valorat el seu grau en disseny i innovació, el seu potencial de mercat i la seva viabilitat. En el següent vídeo, les startups finalistes expliquen breument el seu projecte i destaquen els aspectes més innovadors i el rol del disseny en les seves propostes: 

A continuació, el llistat de les 8 startups que es van presentar ahir:

 • 9ineSports- Primera xarxa social vertical completa per aficionats esportius. www.9inesports.com
 • ONAIR SHOPPING – Aplicació que connecta consumidors amb botigues físiques de la seva ciutat. www.onairshopping.es
 • PEEP CAMERA  - Càmera-visor que conté un carrusel amb 12 fotografies personalitzables online. www.peep.camera
 • PLAYTEATRES - Plataforma online de vídeo especialitzada en arts escèniques: teatre, òpera, dansa, música clàssica. www.playteatres.com
 • SOCIALdj - Aplicació on l'usuari tria quina cançó sonarà en un local musical.www.socialdj.club
 • Wysee -E-commerce contextual, permet descobrir productes en publicacions i comprar-los en la mateixa publicació. www.wysee.com
 • YULIA – Aplicació que connecta smartphones entre si, funcionen com amplificadors del so en directe, per a festes, museus, conferències…
 • YUVOD - Plataforma de vídeo sota demanda que et permet crear el teu propi canal de televisió. www.yuvod.com

A part de les presentacions de les empreses finalistes, el Fòrum MID 2016 ha comptat amb la participació de dos reconeguts protagonistes de l'àmbit de l'emprenedoria creativa i la innovació empresarial: Sergio Álvarez Leiva, cofundador i Chief Product Officer de Carto; i Nir Hindi, fundador de TheArtian.

Sergio Álvarez Leiva, reconegut el 2016 amb el Premi Fundació Princesa de Girona Empresa i guardonat com Top Innovador menor de 35 anys pel MIT el 2014, ha explicat alguns secrets de l'èxit de l'empresa Carto i la importància del disseny en la seva trajectòria, tot reivindicant el rol de la figura del dissenyador en l'estructura de les startups. Per la seva banda, Nir Hindi, emprenedor actiu de l'ecosistema emprenedor Israel, ha exposat la relació existent entre el món empresarial i l'art, i la influència d'aquesta disciplina en la creació i gestió d'algunes empreses internacionals líders en els seus respectius sectors.

A més, prèviament a les presentacions i ponències l’I+ED Lab de IED Barcelona Escola Superior de Disseny ha impartit el workshop 'Organigrama per al segle XXI', sobre com crear organigrames flexibles per a les necessitats actuals de les empreses mitjançant tècniques pròpies del design thinking.

 

Pots veure més fotos del Fòrum MID 2016 aquí

El jurat de la convocatòria MID 2016 va estar compost per 10 professionals de reconeguda experiència en el món empresarial i creatiu:

;
 • BCD - Barcelona Centre de Disseny
 • MID

 • FSE
 • Cámaras - Fundación INCYDE