Notícies BCD

El MID busca 100 ‘start-ups’ creatives que vulguin accedir a una xarxa internacional d’inversors

19 MARÇ 2014

BCD organitza la quarta edició del MID Mercat d’Idees Disseny, un programa que fomenta l’emprenedoria creativa mitjançant la creació d'oportunitats de negoci entre emprenedors, creatius, empreses i inversors.

L'objectiu del MID, que en les tres primeres edicions ha rebut prop de 800 propostes innovadores, és convertir els projectes participants en productes o serveis de mercat, sigui a través d'una empresa que els adquireixi, bé via un inversor que doni suport a un emprenedor per crear o ajudar a créixer un projecte empresarial, o mitjançant el finançament via crowdfunding.

L’edició 2014 del MID es divideix en dues convocatòries: una primera, anomenada ‘Empresa busca inversor’ i que s'adreça a start-ups creatives que busquen inversió i/o finançament. I una segona convocatòria, ‘Idea creativa busca empresa’, dirigida a creatius que vulguin presentar els seus projectes a empreses, que s’organitzarà a finals d’any.

‘Empresa busca inversor’
Fins al proper 17 d’abril a les 13 hores (hora peninsular) romandrà obert el termini per rebre inscripcions d’emprenedors que formin part d’una start-up vinculada a alguna disciplina creativa i que tinguin interès en la captació d'inversió - ja sigui pública o privada - per potenciar l'expansió de la seva empresa.

Poden presentar-se a aquesta primera convocatòria totes les start-ups o empreses nacionals o internacionals que ja estiguin constituïdes en els següents sectors de les indústries creatives i culturals (Bases de participació):

 • Disseny (producte, gràfic, moda, interiorisme, entorn)
 • Mitjans audiovisuals i interactius (cinema, vídeo, TV, ràdio, podcasting, software, videojocs)
 • Arquitectura
 • Publicitat
 • Artesania
 • Arts visuals
 • Turisme
 • Gastronomia
 • Esport


L'objectiu de BCD en aquesta nova edició de la convocatòria 'Empresa busca inversor' és comptar amb la participació de 100 start-ups, superant així la xifra de l'any anterior, en què es van rebre prop de 80 sol·licituds d'emprenedors interessats en accedir a potencials inversors.

De les propostes rebudes se seleccionaran les start-ups més preparades per presentar el seu projecte davant d’inversors al Fòrum d'Inversió de les Indústries Creatives, una trobada organitzada per BCD, en col·laboració amb Keiretsu Forum, que propiciarà oportunitats de negoci i l'accés a finançament a aquells emprenedors que destaquin per l'aplicació de la innovació i la creativitat en els seus projectes empresarials. El fòrum d’inversió, que es durà a terme el proper 10 de juny a les instal·lacions del Disseny Hub Barcelona, serà una de les activitats principals del programa de la Barcelona Design Week 2014.

A banda de participar en el fòrum d’inversió, els emprenedors seleccionats tindran accés a informació d’interès relacionada amb el creixement empresarial; podran assistir a una sessió d’Investment Readiness, en què rebran assessorament personalitzat, i comptaran amb accions de promoció que donaran a conèixer les seves start-ups.

Amb el programa MID Mercat d’Idees Disseny, BCD, entitat reconeguda com a Centre de Suport a Emprenedors pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, vol reforçar la iniciativa emprenedora i posicionar Barcelona com a pol internacional de l'emprenedoria creativa amb l'objectiu de generar oportunitats de negoci.

El MID Mercat d’Idees Disseny compta amb el suport especial del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i ENISA (Empresa Nacional de Innovación S.A.).

Més informació: www.mercatideesdisseny.cat
Inscripció:
emplenar aquest formulari
Bases de participació:
descarrega-les aquí

Canals de Notícies

CORE77

DEXIGNER

 • No s'han trobat notícies en aquest canal

DEZEEN

DIARIO DESIGN

 • No s'han trobat notícies en aquest canal

EL PAÍS / DISEÑADORES

 • No s'han trobat notícies en aquest canal

LIGHTECTURE

TREEHUGGER

 • No s'han trobat notícies en aquest canal