Notícies BCD

BCD participa en el Pla d'Enfortiment per a les indústries creatives del sector disseny a la ciutat argentina de Santa Fe

27 JUNY 2017

  • Plan de Fortalecimiento para las industrias creativas del sector del diseño

BCD Barcelona Centre de Disseny participa com a soci estratègic en el desenvolupament del Pla d'Enfortiment per a les indústries creatives del sector del disseny, durant els anys 2017 i 2018, amb fons del Programa AL-Invest 5.0 "Un creixement integrador per a la cohesió a Amèrica Llatina".

Es tracta d'un dels projectes de cooperació internacional més importants de la Comissió Europea a Llatinoamèrica, que va ser concursat per l'Agència de Cooperació, Inversions i Comerç Exterior de la Municipalitat de Santa Fe, al costat de la Unió Industrial i el BCD Barcelona Centre de disseny com a socis estratègics.

El total del projecte està valorat en 424.685 euros que es destinaran a desenvolupar un pla integral que buscarà millorar la productivitat de les micro, petites i mitjanes empreses (My-Pimes) de la indústria del disseny de la ciutat i de la regió, i el desenvolupament d'organitzacions intermèdies que actuen en el sector.

Capacitats, organització i comerç

El projecte planteja tres eixos d'acció a partir d'aspectes que necessiten millorar-se i que van ser identificats a través de diagnòstics formulats pel govern local:

El primer eix és la "Millora de les capacitats tècniques i de gestió a través de la formació", que busca optimitzar la productivitat a través del salt de la producció artesanal cap a la seriació i la sistematització de la funció de producció, així com millorar aspectes de l'organització empresarial i de gerència.

La segona línia de treball s'orienta a "Enfortir les Organitzacions Empresarials", i buscarà millorar les condicions associatives i treball en cooperació de les Mi-Pimes, a través de la consolidació d'un Clúster Disseny, i una Cambra de Dissenyadors de Santa Fe que representi els interessos comuns del sector.

Finalment, el tercer eix preveu activitats per a la "Millora de les eines de comercialització i accés a mercats", per donar resposta a les dificultats amb què es troben les marques locals a l'hora de promocionar, comunicar i vendre la seva producció. Per això es promouran noves oportunitats a través del comerç electrònic, la participació a la Fira Dissenya Santa Fe i en fires nacionals i internacionals, així com també missions empresarials.

BCD Barcelona Centre de Disseny, entitat referent en el sector, participa com a soci fonamental per a dur a terme algunes de les accions previstes en els eixos de treball. Com a centre de promoció i dinamització del disseny en l'àmbit empresarial i institucional, BCD participa aportant la seva experiència en el sector, assistint tant en el procés de capacitació com en el procés de creació del clúster i en el desenvolupament de vincles empresarials.

Tot això es realitzarà des BCD mitjançant l'assistència tècnica, el trasllat de saber fer i l'aportació d'experiències específiques adquirides com a coordinador de projectes interregionals i d'intercanvi de coneixements.

Les accions en què BCD Barcelona Centre de Disseny es veurà directament implicat són:

• Consolidació del Clúster Disseny amb seu al Mercat Progrés i una Cambra de Dissenyadors associada a la Unió Industrial de Santa Fe.
• Conferències, cursos, clíniques, tallers especialitzats i laboratoris de disseny a càrrec de professionals nacionals i internacionals.
• Assistència tècnica i transferència de know-how permanent durant els dos anys de durada del projecte.
• Programa de formació per a l'adquisició d'habilitats tècniques, productives i de gestió empresarial.
• Assessorament i desenvolupament d'estratègies per millorar la productivitat i competitivitat dels emprenedors i / o estudis de disseny.
• Inserció en nous mercats amb la participació en fires nacionals i internacionals i indústries relacionades.

Canals de Notícies

CORE77

DEXIGNER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

DEZEEN

DIARIO DESIGN

EL PAÍS / DISEÑADORES

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

LIGHTECTURE

TREEHUGGER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal