Notícies BCD

Diàlegs Disseny & Retail: el rol del disseny en la transformació de l'espai comercial

4 DES. 2017

  • Newsletter

El punt de venda evoluciona responent a les tendències i nous models del sector retail. Els nous formats en l'àmbit del comerç obren noves possibilitats d’arribar als usuaris actuals i futurs, uns consumidors que han incorporat criteris socials, econòmics i mediambientals als seus hàbits de consum i que tenen la tecnologia integrada en el seu dia a dia.

BCD Barcelona Centre de Disseny amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, en el marc del BCN Design Tour, organitza una ruta per diferents establiments comercials amb l’objectiu de donar a conèixer casos d’èxit on el disseny ha tingut un paper rellevant en la creació i/o transformació d’un comerç minorista.

En aquesta ruta s’explicarà com s’ha gestat el projecte i quin paper ha tingut el disseny, quines innovacions s’han incorporat, quines estratègies comercials s’han treballat al voltant del consumidor, com s’ha concebut l’experiència de compra...

Després d'haver conegut ja els casos de MACBA Laie Store i Servei Estacio, et convidem a conèixer els propers tres casos d’èxit de la mà dels responsables dels establiments comercials i els dissenyadors i/o arquitectes que han col·laborat en el procés de transformació d’aquests negocis.B de Barcelona

Diàleg entre Maite Guillén, directora de B de Barcelona; Laura Martinell, arquitecta de Damaestudi que ha trobat un nou ús per als ous Kinder i, Núria Hernández, dissenyadora de Numon que crea bosses amb història.

Botiga de souvenirs i objectes dissenyats i produïts de forma local. Una acurada selecció de productes i gadgets diferents i curiositats que pretenen sorprendre i que són catalogats com a poc convencionals, frescos i representatius de la nostra ciutat. B de Barcelona dóna prioritat a les petites produccions, les edicions limitades o el handmade amb una clara identitat de Barcelona, sense oblidar els clàssics o els productes reciclats i upcycling, objectes que es recuperen per atorgar-los una segona vida. Premi Barcelona Comerç a la millor iniciativa comercial innovadora el 2017.

Data: 12 de desembre de 18.00 a 19.15h

Lloc: Disseny Hub Barcelona (Pl. De les Glòries, 37 Aula B)

Accés: gratuït via inscripció

Inscriu-t'hi! 

 

 

Maria Roch

Diàleg entre Maria Roch i Mariona Espinet, dissenyadora d’interiors de Cirera+Espinet.

Maria Roch és una dissenyadora de moda emergent que es defineix a si mateixa com a detallista, exclusiva, elegant, romàntica, sensual i versàtil. Després de treballar amb Antonio Miró crea la seva pròpia marca i obre un primer establiment al Born el 2010. El 2015 obre un altre establiment al barri de Galvany en el qual incorpora el seu estudi. Aquest nou projecte es desenvolupa de la mà de l’estudi d’interiorisme Cirera+Espinet.

Data: 13 de desembre de 18.00 a 19.15h

Lloc: Maria Roch (Laforja, 120)

Accés: gratuït via inscripció

Inscriu-t'hi! 

 

 

Chök the Chocolate Kitchen

Diàleg entre Fernando Madrid, propietari de Chöck the Chocolate Kitchen; Montse Vicens, dissenyadora d’interios d’Intsight i David Espluga, director creatiu d’Espluga+Associates.

Establiment dedicat en cos i ànima a la xocolata. Una botiga taller on tastar productes exquisits i experimentar amb noves formes de combinar sabors. El seus productes estrella són el chök i els kronuts, un híbrid de croissant i dònut gourmet elaborats amb una recepta especial de la casa. Després de l'èxit de les seves dues primeres botigues a Barcelona, Chök s'instal·la en un edifici modernista, un projecte d'interiorisme, visual merchandising i detailing de l'estudi de disseny Intsight i d’Espluga+Associates, responsables del branding, identitat visual i packaging de la marca.

Data: 14 de desembre de 18.00 a 19.15 h

Lloc: Chök the Chocolate Kitchen (Astúries, 93)

Accés: gratuït via inscripció

Inscriu-t'hi! 

Diàlegs Disseny & Retail: el rol del disseny en la transformació de l'espai comercial

Canals de Notícies

CORE77

DEXIGNER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

DEZEEN

DIARIO DESIGN

EL PAÍS / DISEÑADORES

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

LIGHTECTURE

TREEHUGGER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal