Notícies BCD

‘Design The Restaurant Experience’ tanca la segona edició amb un gran èxit de participació i prepara la seva edició ‘executive’

30 JUNY 2018

La segona edició del curs d’emprenedoria gastronòmica ‘Design The Restaurant Experience’ ha tancat les portes amb un èxit d’alumnes i amb la finalització dels projectes.

En un acte al Disseny Hub Barcelona es van presentar 10 dels 15 projectes d’aquesta edició, projectes que han estat treballats durant 4 mesos en què els alumnes han partit d’una idea inicial que han anat evolucionant, creixent i conceptualitzant gràcies a l’ajuda de les ponències, de les visites a espais gastronòmics i al seguiment fet pels tutors. Les propostes que es van presentar abasten diferents camps: des d’assessories gastronòmiques per a restaurants, projectes a domicili o replantejaments de restaurants en formats tradicionals a històries de vida convertides en projectes. Entre gairebé tots els projectes hi havia un denominador comú que és l’alimentació saludable i responsable.

A la presentació van assistir més de 150 agents de l’àmbit del disseny i la gastronomia, així com altres interessats en conèixer els projectes dels emprenedors, va comptar amb la participació de Manuel Vázquez, Coordinador de Restauració de la Regidoria de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona; Khaled Abbas, cofundador de Plateselector, i Isabel Roig, directora general de BCD, entre d’altres. Durant la trobada es van escollir els tres millors projectes. Els guanyadors han obtingut l’assessorament gastronòmic d’experts de la ma de l’equip de Coocció –incubadora de projectes gastronòmics-, l’assessorament creatiu gastronòmic d’iniciatives com Cookcity o el suport a nivell de comunicació i xarxes socials de Plateselector i el seu equip PSWORKS com a agència de continguts digitals.

Els tres finalistes d’enguany han estat:

  • TERRAT FLORENCIO: proposta que segueix la tendència mundial de convertir els terrats urbans en horts comunitaris. El projecte planteja crear un espai agradable, educatiu i social on es pugui degustar fruita i verdura conreada al mateix terrat.
  • PALO VERDE: un bar-restaurant especialitzat en pinxos al carbó, un concepte molt concret on la tradició del foc de llenya es barreja amb totes les combinacions possibles de broquetes.
  • FOODLOSOPHY: Un delivery healthy molt cuidat destinat als amants de les darreres tendències en alimentació saludable i sostenible que poden rebre a casa els àpats (esmorzar / dinar / sopar).

A la festa final també van estar presents els patrocinadors del curs Sant Aniol, Celeste de Bodegas Torres i Piazza d’Oro.

Preparant noves dates i noves versions
L’organització ja està treballant en la nova edició, que està prevista per al mes de març on emprenedors podran participar en aquest curs, una iniciativa impulsada per BCD i Plateselector i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Durant quatre mesos, els alumnes adquireixen coneixements i tècniques de com aplicar el disseny i tot un seguit d'eines que els permetran trobar solucions creatives i innovadores als seus reptes.

I com a gran novetat, a la tardor es farà una versió ‘executive’, dirigida a aquells restaurants de tradició a la ciutat que volen adaptar els seus serveis a les noves tendències. Aquest curs té previst iniciar-se a la tardor i serà més concentrat. En aquesta versió s’endinsarà en com les metodologies disseny generen noves dinàmiques, com millorar el retorn econòmic, com aportar nou valor a la marca, elements que formen el 360 graus de la gestió d’un restaurant (experiència d’usuari, gestió de recursos humans, posada en escena, oferta gastronòmica, etc.) o la incorporació de noves tecnologies.

Aposta pel sector de la restauració
En un context com el de Barcelona, en què la gastronomia juga un paper important, és vital entendre la importància del disseny. Per això, BCD Barcelona Centre de Disseny i Plateselector va llançar la iniciativa ‘Design the Restaurant Experience’ que té com a objectiu potenciar l’excel·lència d’aquest tipus d’establiments i s’emmarca en una clara aposta pel sector de la restauració de Barcelona per tal de reconèixer i impulsar els establiments de la ciutat.

Més informació sobre el curs Design the Restaurant Experience

Canals de Notícies

CORE77

DEXIGNER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

DEZEEN

DIARIO DESIGN

EL PAÍS / DISEÑADORES

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

LIGHTECTURE

TREEHUGGER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal