Notícies BCD

T'esperem a la primera edició de 'Hula Hoop - L'experiència en Disseny Circular'

23 JUL. 2018

 • Hula Hoop

Sostenibilitat, economia i disseny circular, ecoinnovació i ecodisseny, entre d’altres, són conceptes cada vegada més presents en el nostre dia a dia, ja sigui en l’àmbit personal com professional. En una societat que viu en base a la llei del 'creixement il·limitat' dins un entorn de recursos finits, es fa evident la necessitat d’intervenir des de diferents sectors per tal de canviar consciències i assolir nous hàbits basats en dos conceptes clau: regeneració i circularitat.

Coneixem el context i la conseqüent necessitat de repensar el model de producció i consum actual, però... som conscients de les conseqüències reals que tenen les nostres accions individuals i col·lectives en el medi ambient? Com es canvien aquestes inèrcies? Sabem què podem fer com a individus i com a societat per tal de revertir la situació?

Amb l’objectiu de donar resposta a aquestes i altres preguntes, compartir experiències i conèixer bones pràctiques en l’àmbit de l’aplicació de l’economia circular, el proper 19 de setembre BCD Barcelona Centre de Disseny, amb la col·laboració d’EIG Eco Intelligent Growth i Construcia, i el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, organitza 'HULA HOOP - L'experiència en Disseny Circular', un esdeveniment centrat en el nou paradigma sostenible en què s'aprofundirà en l'economia circular aplicada en diversos sectors i des de diferents punts de vista, incloent també la perspectiva del disseny.

Has jugat mai al Hula Hoop?
Tal i com passa amb el Hula Hoop i la dificultat de mantenir-lo girant de forma constant al voltant del nostre cos, la integració de criteris de circularitat en la producció de béns i serveis, així com en els nostres hàbits de consum, requereix voluntat, perseverança i tornar-ho a intentar quan l'anella cau al terra.

Què és el HULA HOOP - L'experiència en Disseny Circular?
HULA HOOP és un espai de trobada obert a totes les persones, professionals i empreses que vulguin participar d'una jornada de coneixement, debat, interacció i experiències entorn al paradigma regeneratiu.

L'esdeveniment acollirà diferents sessions i espais que convidaran a la reflexió i al coneixement d’iniciatives que contribueixen a un model respectuós i beneficiós per a la societat i el medi ambient, així com activitats i dinàmiques interactives per viure una experiència HULA HOOP.

Vols saber més?

#INTERACTUA amb professionals, experts i participants en el Hula Hoop Space, un espai de trobada de projectes i iniciatives circulars. Inscriu-te en el següent enllaç per formar part de la comunitat Hula Hoop.
*(L’obertura del Hula Hoop Space tindrà lloc a les 16:00 hores).

#PARTICIPA en una dels tres tallers que tindran lloc de forma simultània entorn a la Moda, el Packagig i la Construcció, organitzats per EIG Eco Intelligent Growth i Construcía amb la col·laboració de BCD. Ajuda’ns a repensar la manera de fer front als desafiaments, en cada cas, per a un món més sostenible mitjançant la implementació de la perspectiva del disseny Cradle to Cradle®. El cost del taller és de 30€ + IVA, amb places limitades. * (10% de descompte per als membres del Clúster Disseny i del Packaging Cluster).

Inscriu-te en una de les tres sessions en el següent enllaç!
*(Les tres sessions s’implementaran simultàniament de 10:30 a 13:30, per tant només et pots inscriure a un dels tres tallers).

#CONEIX tot el que hi ha darrere de l’economia circular des de la perspectiva del disseny Cradle to Cradle® de la mà de l'Institut Cradle to Cradle Products Innovation.
*(Formarà part de la Benvinguda i Plenària dels tallers que tindran lloc a les 9:30 i a les 13:30, respectivament).

#GAUDEIX del Hula Food, on el disseny i la creativitat conviuran amb una gastronomia responsable, amb l’aprofitament dels aliments.

#INSPIRA’T amb les Speed Talks.

#OPINA sobre la teva visió circular en el mur.

#JUGA al Hula Hoop i fes networking mentre gaudeixes de música i una cervesa ben freda.


HORARI

9:30 Benvinguda al HULA HOOP – L’experiència en Disseny Circular.

9:45 Introducció als tallers de la mà del Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

10:30 Implementació dels tres tallers en moda, construcció i embalatge. Inscriu-te a un dels tres tallers!

• Aquests workshops suposen una oportunitat única per aprofundir en l'aplicació dels criteris del programa Cradle to Cradle Certified™ (C2C®) i es desenvoluparan a partir de tres eixos -MODA, CONSTRUCCIÓ i PACKAGING - en base als quals es treballaran casos concrets d'aplicació dels criteris C2C® per al desenvolupament de productes i sistemes en economia circular.

Es tracta d'una sessió de treball amb una durada de tres hores (amb 30’ de descans) en la qual els participants coneixeran de primera mà eines i metodologies que els permetran analitzar i buscar solucions als reptes plantejats per les empreses i entitats de cadascun dels sectors. Cada taller començarà amb la presentació d'un cas d'implementació real i comptarà amb un panell d'experts que col·laboraran en l'anàlisi i producció d'idees.

Durant el procés, els participants podran conèixer el programa Cradle to Cradle Certified™ i experimentar en l’aplicació de la metodologia i enfocament del disseny C2C® com a eina d’implementació de l’economia circular en situacions reals, i ho faran de la mà d’experts com els assessors acreditats i membres del Cradle to Cradle Product Innovation Institute (C2CPII).

Workshop Moda:
Cas d’estudi: “The most sustainable Denim” amb Adriana Galijasevic, Sustainable Innovation Lead de G-Star Raw.
Col·laboradors: Assoc. Moda Sostenible, ByMyEco i Archroma.
Facilitadora: Aglaia Gómez, Senior Consultant d'Eco Intelligent Growth.
* Idioma: anglès.

• Workshop Construcció:
Cas d’estudi: "Edifici Sócrates" amb Arturo Fernández, Director General de Construcía.
Col·laboradors: Gonsi (promotor), Vertisol, i l'Agència de l’Habitatge de Catalunya.
Facilitadora: Cristina Sendra, Senior Consultant d'Eco Intelligent Growth.
* Idioma: català / castellà.

• Workshop Packaging:
Cas d’estudi: "Càpsules compostables" amb Josep Novell, Director General de Cafés Novell.
Col·laboradors: REPAQ Consultoria de Packaging.
Facilitador: Mar Bonet, Project Manager del Packaging Cluster i Oriol Segarra, Consultor d'Eco Intelligent Growth.
* Idioma: català / castellà.

* Els tres tallers es duran a terme de 9.30 a 14.30h de forma simultània, per tant, només et pots inscriure a una de les sessions.

13:30 Plenària dels tallers, posada en comú i conclusions. * Idioma: anglès. 

14:30 HULA FOOD (Dinar).

16:00 - 19.00 h Obertura del HULA HOOP SPACE – espai interactiu per viure l’experiència en disseny circular.

Experiències:

 • Construcia & Taos: Es convidarà als assistents a pintar caixes de cartró reutilitzades i fer-hi una il·lustració amb productes ecològics. Dinàmica conduïda per una il·lustradora. 
 • Ateneu de fabricació: Es mostraran productes generats a partir de residus de plàstic, així com part del procés per generar primera matèria a partir d’aquests residus. Disposaran de trituradora i injector de plàstic.
 • Barnacork: Es donaran a conèixer les diferents possibilitats del suro destacant tant les seves propietats tècniques (aïllant, antilliscant, compressibilitat, etc) com la gran capacitat de reciclatge de la matèria primera i del producte acabat.
 • Instal·lació RocaRecicla: Instal·lació RR201, creada per Andreu Carulla per al Celler de Can Roca, i el seu ambiciós projecte d’aconseguir un restaurant sense residus a través de l’ús del disseny.
 • Retrash: El disseny anomenat Retrash és un projecte sostenible destinat a una àrea de descans d’un esdeveniment o acte públic. Té dues funcions principals: recollir les deixalles dels assistents i reutilitzar-los com seients de descans.
 • Ulule – Plataforma Crowdfunding: Plataforma que recolza els projectes sostenibles a través de campanyes de mecenatge.
 • TheCoffeSoul: Una iniciativa sostenible que ofereix productes resultants del pòsit del cafè: un residu amb propietats extraordinàries.


Xerrades (16.30 - 19.30h):

 • DANONE – Projecte ReNueva: Borja Lafuente, Sustainability Integration Manager (Iberia) (15’) 16:30 – 16:45
 • REZERO - L’experiència de cinc famílies que es van sumar a l’Objectiu Rezero i van viure sense generar residus durant 30 dies. Anna Peña, Comunicació. (15’) 17:00 – 17:15
 • CIRCE - Projecte europeu que estudia les potencialitats de circularitat del sector tèxtil. Mireia Cañellas, Responsable de Desenvolupament Sostenible. Departament de Territori i Sostenibilitat. (20’) 17:30 – 17:50
 • ROCARECICLA by Andreu Carulla – Projecte gestionat per El Celler de Can Roca. Andreu Carulla & Adrià Margall. (10’) 18:00 – 18:10 h.
 • THINKING MU – TRASH by ThinkingMu. Pepe Barguñó Jané, Soci Fundador. (15’) 18:30 – 18:45
 • VERITAS – Junts Millorem el Món. Roger Ripoll, Responsable de Marketing. Anna Badia, Sustainability Affairs. (20’) 19:00 – 19:20 h

19:30 Comiat del HULA HOOP 2018!

T’ho perdràs? Inscriu-t'hi!

Canals de Notícies

CORE77

DEXIGNER

 • No s'han trobat notícies en aquest canal

DEZEEN

DIARIO DESIGN

 • No s'han trobat notícies en aquest canal

EL PAÍS / DISEÑADORES

 • No s'han trobat notícies en aquest canal

LIGHTECTURE

TREEHUGGER

 • No s'han trobat notícies en aquest canal