Notícies BCD

Arrenca la vuitena edició de jumpthegap® amb una presentació a Moscou

15 OCT. 2018

El 10 d'octubre es va presentar la vuitena edició del concurs internacional de disseny de Roca jumpthegap®, en un acte celebrat al Museu d'Arquitectura Schusev State de Moscou (Rússia), en el qual s'han pogut saber tots els detalls de la nova edició del concurs. Des d'aquest dia les inscripcions al concurs ja estan obertes des de la seva pàgina web.

Convertit ja en tot un referent mundial, el concurs té l'objectiu d'oferir una plataforma perquè estudiants i professionals d'arquitectura i disseny d'arreu del món, menors de 40 anys, puguin mostrar el seu talent aportant solucions conceptuals sostenibles i innovadores per a l'espai de bany del futur. Des de la seva primera edició el 2004, jumpthegap® compta amb la col·laboració de BCD Barcelona Centre de Disseny i en les seves set edicions han participat més de 20.600 dissenyadors i arquitectes de 134 països de tot el món.

A la presentació, que dóna el tret de sortida a la nova edició d'aquest concurs biennal, es van presentar als membres del jurat, del qual el president és el reconegut arquitecte brasiler Ruy Ohtake. També va comptar amb un jumpthegap® (talk) del prestigiós arquitecte de l'estudi VOX Architects de Moscou Boris Voskoboynikov sobre arquitectura interior i el somni de crear dissenys per fer feliç la gent. En el mateix Museu d'Arquitectura, es va poder visitar l'exposició itinerant Next Bath Experience. Aquesta exposició audiovisual es va dur a terme en la seva versió completa al Disseny Hub Barcelona la tardor passada i presenta cinc temes explorats en els projectes presentats en aquestes set edicions de jumpthegap®. Totes les propostes s'han reunit sota cinc idees per presentar als visitants un futur menys llunyà i menys estrany en l'espai del bany. 

El jurat

Des dels seus inicis, el jurat de jumpthegap® ha destacat per la rellevància dels seus membres, reunint destacats professionals de l'àmbit de l'arquitectura i el disseny. En aquesta edició el president del jurat és el reconegut arquitecte brasiler Ruy Ohtake. La resta de membres del jurat són professionals de prestigi de diferents països del món: Emilio Cabrero (Mèxic), director de Mexico City World Design Capital 2018 i de la Design Week de Mèxic; Murat Tabanlıoğlu (Turquia), fundador de Tabanlıoğlu Architects, professor, conferenciant i comissari; Boris Voskoboynikov (Rússia), chief architect de l'estudi VOX Architects i guanyador de nombrosos premis russos i internacionals; Carlo Ratti (Itàlia), arquitecte, enginyer, professor a MIT i cofundador de l'estudi de disseny i innovació Ratti Associati; Dorota Koziara (Polònia) dissenyadora, artista i comissària; Josep Congost (Espanya), Director de l'Roca Design Center i Isabel Roig (Espanya), directora general del BCD (Barcelona Centre de Disseny) i Ex presidenta de BEDA (Bureau of European Design Associations).

Per al premi We Are Water Foundation, els integrants del jurat són: Xavier Torras (Espanya), Director de la Fundació We Are Water; Deborah Seward (Estats Units), directora del Centre d'Informació de les Nacions Unides i Low Cheaw Hwei (Singapur), cap de disseny per a Philips a Àsia i responsable d'assumptes públics per Philips a Singapur.


Dates clau i inscripcions

El període d'inscripció del concurs estarà obert a través de la pàgina web oficial www.jumpthegap.net fins al 27 de març de 2019. Aquí es podrà trobar també tota la informació sobre el concurs i les bases legals. El període d'enviament de projectes es perllongarà fins al 25 d'abril. Al maig s'obrirà un període de millora i una vegada rebuts els projectes finals, el jurat farà la selecció al juny. La cerimònia de lliurament de premis amb els finalistes de totes les parts del món serà el 10 d'octubre al Disseny Hub Barcelona.

Categories i dotació econòmica

El concurs atorga tres premis: a la categoria Professional i Estudiant, hi ha una dotació econòmica de 10.000 € per a cadascuna; el premi especial de sostenibilitat We Are Water Foundation ascendeix a 6.000 €.

Per a més informació: www.jumpthegap.net

Canals de Notícies

CORE77

DEXIGNER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

DEZEEN

DIARIO DESIGN

EL PAÍS / DISEÑADORES

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

LIGHTECTURE

TREEHUGGER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal