Notícies BCD

Arriba l'edició 'Executive' del curs Design the Restaurant Experience!

20 OCT. 2018

El pròxim 19 de novembre, BCD Barcelona Centre de Disseny i Plateselector llancen la versió ‘Executive’ del curs ‘Design the Restaurant Experience’, una edició dirigida a professionals amb establiments i projectes gastronòmics ja consolidats que necessiten actualitzar alguns aspectes del seu negoci, adaptar els seus serveis o conèixer les noves tendències del sector.

Durant cinc dies (19, 21, 26 i 28 de novembre, i 3 de desembre), els participants adquiriran coneixements i tècniques de com aplicar el disseny i tenir-ne en compte les seves metodologies. Les sessions i els tallers que formen el programa comptaran amb la participació de reconeguts experts en l’àmbit del disseny aplicat a la restauració, entre els quals gent que ha portat arreu del món el nom de projectes tan emblemàtics com elBulli o El Celler de Can Roca.

La dinàmica del curs posa en valor la importància del disseny a l’hora de condicionar l’àmbit de la restauració i, per això, en el transcurs d’aquesta setmana, es tractaran temes com la creació d’idees i oportunitats, les tendències en el sector, el disseny del servei, el màrqueting gastronòmic o la sostenibilitat a través de sessions pràctiques i estudi de casos d’èxit.

I per a explicar els casos d’èxit en totes aquestes matèries ‘Executive’ compta amb noms tan destacats com Pere Castells (Gastronomy Solutions), mà dreta de Ferran Adrià des de 2004 a 2012 que explicarà el vincle entre la ciència, la cuina i la Innovació; Jordi Gámez (Gastronomy Solutions) que després del seu èxit a grans multinacionals explicarà com portar les finances d’alta cuina; Andreu Carulla (Andreu Carulla Studio) que col·labora des de 2009 amb els germans Roca i explicarà el disseny de producte. O altres com Jaume Mendieta (Manual Thinking) que mostrarà les tècniques de Manual Thinking on es potenciarà la creativitat dels participants per tal que treguin el màxim profit de les seves idees; Khaled Abbas (Plateselector) que aprofundirà en la comunicació i el màrqueting en el món gastronòmic, explicant com es crea el missatge i contingut i quin tipus de relació s’ha de tenir amb els mitjans de comunicació i els influencers; Marc García (We Question Our Project) que impartirà una sessió de Service Design sota la visió que avui un restaurant és una experiència per a l’usuari; Maria Linares (Cookify) experta en estilisme gastronòmic; Markel Cormenzana (Inèdit Barcelona) exposarà la importància de l’ecoinnovació; Marta Martín (Consultora en tendències) que es preguntarà i donarà resposta a cap a on va el sector i quines són les noves tendències i quin és el client del futur; i Sergio Gil (Restaurantes Sostenibles) que indicarà la importància cada cop més destacada de la sostenibilitat no només en el malbaratament alimentari, sinó també en els proveïdors, el respecte al medi ambient, l’espai o la gestió.


Una demanda del sector

En els últims anys Barcelona està vivint un autèntic boom del món de la restauració, cada cop hi ha més oferta a la ciutat però paradoxalment aquest boom esdevé una complicació més per als restauradors perquè han de trobar la manera de diferenciar-se dels competidors.

El Design the Restaurant Experience va néixer per la necessitat dels emprenedors alhora de crear un negoci propi dedicat a la restauració. Després de dues edicions, va ser el propi sector ja consolidat qui es va posar en contacte amb BCD per poder explorar la possibilitat de tenir un curs adequat a les seves necessitats. D’aquesta demanda neix la versió ‘Executive’ que pretén oferir l’oportunitat als restauradors d’afrontar els reptes que se’ls presenta en un món tan canviant i competitiu.

Per a la responsable del programa, Anna Verbon, l’objectiu del curs és “donar als professionals que porten un llarg recorregut en el món de la gastronomia eines que són punteres en innovació, creativitat i sostenibilitat, que permetin detectar aquells aspectes que necessiten millorar o tenir una visió més global de cap a on va el món gastronòmic per tal d’inspirar-se”.

“Volem treure els professionals del seu espai habitual i crear un equip d’alt rendiments que els faci dubtar del que fins ara donaven per establert. Hem de sacsejar-los amb teories disruptives per tal que acabin adquirint un coneixement que els permeti mantenir el seu negoci actualitzat” assenyala Verbon.

El co-creador del curs, Khaled Abbas, destaca que “aquest curs pretén oferir a tots aquells negocis de restauració que ho desitgin una multitud d’eines per poder renovar, refrescar i millorar els seus serveis; perquè tot restaurant té marge de millora”.

El curs serà una formació inspiracional d’una setmana de durada i compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Més informació i inscripcions: www.designtherestaurantexperience.com

Canals de Notícies

CORE77

DEXIGNER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

DEZEEN

DIARIO DESIGN

EL PAÍS / DISEÑADORES

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

LIGHTECTURE

TREEHUGGER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal