Notícies BCD

Diàlegs Disseny, Comerç & Restauració: el rol del disseny en la transformació dels espais

25 OCT. 2018

  • Bicnic

  • Splash

  • OhBO Organic Café

  • Raima

BCD Barcelona Centre de Disseny, amb el suport de la Direcció de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona, organitza la segona edició dels ‘Diàlegs Disseny, Comerç i Restauració’, unes sessions per donar a conèixer casos d’èxit de comerç minorista i de restauració on el disseny ha tingut un paper rellevant en la seva creació o transformació.

Participaran en aquests diàlegs els responsables dels establiments i els dissenyadors i/o arquitectes que han intervingut en la concepció d’aquests nous espais comercials o gastronòmics. Com s’ha gestat el projecte, quin paper ha tingut el disseny, quines innovacions s’han incorporat, quines estratègies s’han treballat al voltant de l’usuari, com ha estat la relació client - professional...

Tots aquests casos formen part del “Barcelona Design Tour”, una app de referència que selecciona els millors indrets de la ciutat i que ajuden a entendre per què Barcelona s’ha convertit en una de les capitals mundials del disseny.

Us hi esperem!


Raima
Diàleg entre Jaume Muntané, propietari de Raima, Nuria Raja, propietària, gerent i cap de compres de RAIMA. Nil Muntané, director creatiu i desenvolupament de negoci de RAIMA i Jorge Vidal, arquitecte.

En un edifici singular del segle XVIII (iniciat al 1513) del carrer Comtal, va néixer Raima al 1986, convertint-se en la primera papereria especialitzada a donar servei als professionals del món disseny i la més gran d'Espanya. L’any 2018 Raima ha finalitzat el projecte d’ampliació de l’emblemàtic edifici on s’ubica, incrementant l’espai de 2 a 6 plantes i amb una imatge totalment renovada. (4 plantes de botiga, 1 planta polivalent i 2 terrasses amb vistes a Ciutat Vella), un nou concepte on el disseny, el color i la sensibilitat dels detalls creen un entorn orientat a la total satisfacció del client. Avui en dia, Raima ofereix als seus clients més de 3.000 tipus de paper procedents d’arreu del món, així com productes, accessoris i eines relacionats amb el món de la papereria, una infinitat de material d'escriptori.

Data: 13 de novembre de 18.30 h a 19.15 h
Lloc: Raima (c/. Comtal, 27)
Accés: gratuït via INSCRIPCIÓ

 

Splash Bugaderia
Diàleg entre Roberto Hadoba, director gerent de Fresh, i Frederic Perers, dissenyador d’interiors.

Aquesta bugaderia auto-servei inaugurada a 2012 va ser la primera d’una cadena impulsada per l’argentí Roberto Hadoba Gleizer, un emprenedor amb una dilatada experiència en el sector. En un moment en què les bugaderies d’auto-servei tenen cada cop més presència a la ciutat, la particularitat que presenta Splash és que es tracta d’alguna cosa més que una bugaderia. Aquest establiment diàfan i modern, dissenyat amb elegància minimalista, es pot llogar per realitzar tot tipus d’activitats, des de concerts de petit format fins a festes. Frederic Perers va ser l'encarregat de l'interiorisme que combina la fredor de l'acer inoxidable com a la zona de rentadores i assecadores, amb la calidesa de l’omnipresent llum ataronjada que surt d'uns panells a la paret oposada i que es reflecteix sobre el metall. Tots els elements de la bugaderia estan distribuïts perimetralment, des de les rentadores i assecadores fins als taulells on es pot plegar la roba i els bancs d'espera.

Data: 20 de novembre de 18.30 h a 19.15 h
Lloc: Splash Bugaderia (c/. Diputació, 199)
Accés: gratuït via INSCRIPCIÓ

Bicnic
Diàleg entre Narcís Font, arquitecte, i Oriol Armengou i Ferran Mitjans, dissenyadors i Víctor Ferrer xef.

Com si sortissis a fer un pícnic a la muntanya però sense moure’t de Barcelona. Això és el que proposen conceptualment a Bicnic l’equip de gastro-bar Betlem, liderat pel xef Víctor Ferrer, i el de Toormix, l’estudi de disseny creat per Ferran Mitjans i Oriol Armengou. Tots dos equips són els responsables d’aquesta idea que va néixer com un projecte centrat en un foodtruck i que va acabar desembocant en aquest espai físic en què es marida la gastronomia i el disseny. No hi ha res a l’atzar, tot està mil·limètricament pensat: des del vestuari, la vaixella, la coberteria o l’emplatat, fins a com s’expliquen els plats i els audiovisuals que es projecten. La decoració de l’espai, signada per l’arquitecte Narcís Font de l’estudi Backyard BCN amb el suport creatiu de Toormix, és una al·legoria d’un viatge que va des de la ciutat fins a la recreació d’un bosc on fer el pícnic.

Data: 27 de novembre de 18.30 h a 19.15 h
Lloc: Bicnic (c/. Girona, 68)
Accés: gratuït via INSCRIPCIÓ

OhBO Organic Cafè
Diàleg entre Anton Brufau, propietari d’OhBO Organic, i Isabel López Vilalta, interiorista.

OhBo Organic Cafè és tot un paradís del slow food. Un espai sense colorants ni conservants que ofereix una carta a base de productes orgànics, ecològics i de proximitat i una cuina sana i equilibrada. Per aconseguir-ho, el seu ideòleg i propietari, Anton Brufau, s'ha envoltat dels millors professionals entre els que destaca la dissenyadora Isabel López Vilalta que ha projectat l'interiorisme de l’establiment. Per acollir aquesta proposta, s'ha optat per un projecte d’elements naturals, despullat d'artificis superflus com tot el que ofereixen. Un ambient amb un aire industrial, instal·lacions a la vista, elements recuperats i materials nobles que reconcilia l'urbà amb la naturalitat que busquen en tot el que fan.

Data: 3 de desembre de 18.30 h a 19.15 h
Lloc: OhBo Organic Cafè (c/. Dr. Fleming, 15)
Accés: gratuït via INSCRIPCIÓ

Canals de Notícies

CORE77

DEXIGNER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

DEZEEN

DIARIO DESIGN

EL PAÍS / DISEÑADORES

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

LIGHTECTURE

TREEHUGGER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal