Notícies BCD

Vols conèixer materials innovadors i explorar noves aplicacions?

1 FEB. 2019

Impulsem la innovació a través de la connexió del disseny i dels materials avançats.

En els darrers anys, tant materials avançats com les seves tecnologies associades s’estan convertint en un dels elements clau en la pràctica del disseny de producte, una palanca clau per promoure la innovació i afegir valor als productes.

El coneixement de nous materials pot ser clau per a què aquelles empreses que fabriquen productes puguin generar valor i impacte a través de noves propostes. 

Per tal de poder propiciar un entorn en el qual es pugui generar aquesta innovació és precís que es doni la col·laboració entre perfils multidisciplinars. 

Des del Clúster Disseny i el Cluster de Materials Avançats de Catalunya (ClústerMAV) impulsem conjuntament el proper 1 d'abril una jornada amb l’objectiu principal de conèixer i aplicar una metodologia d’innovació que permetrà als participants, partint del coneixement de 4 materials innovadors presents al mercat i que seran presentats per 4 empreses de ClústerMAV, trobar-ne nous usos i aplicacions als mateixos.

Al taller, dissenyadors i responsables de producte, disseny o innovació d'empreses productores, treballaran de forma agupada i guiada per conèixer a fons les propietats d'aquests 4 materials innovadors i implementaran una metodologia amb la qual duran a terme pluja d'idees (brainstorming) i implementaran tècniques de descontextualització de materials que els permetrà identificar potencials aplicacions derivades, nous dissenys, usos, formes de realització de materials alternatius i/o mètodes de producció dels mateixos. 
La jornada serà duta a terme en clau codi obert (open source), durant la qual els participants compartiran de forma voluntària coneixements i idees.

Si t’interessa participar-hi, inscriu-te aquí

 

Dia: 1 d'abril

Horari: de 9.30h a 14h

Localització: Elisava Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona (La Rambla, 30-32, 08002 Barcelona)

Accés: Gratuït per a membres dels clústers organitzadors

Cost de 20€ per a membres de la xarxa Catalana de Clusters

Cost de 50€ per a no associats a cap clúster

Gratuït per a estudiants de Grau Universitari (s’hauràn d’acreditar i caldrà confirmació per part dels organitzadors per tal de fer efectiva la seva participació)

 

T’interessa si...

  • ets dissenyador i vols conèixer nous materials i tecnologies
  • ets responsable de R + D + i, Design Manager, Product Manager i estàs buscant nous materials amb valor afegit i/o noves metodologies de foment de la innovació.

 

 

Canals de Notícies

CORE77

DEXIGNER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

DEZEEN

DIARIO DESIGN

EL PAÍS / DISEÑADORES

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

LIGHTECTURE

TREEHUGGER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal