Notícies BCD

Compte enrere per a inscriure't al concurs internacional jumpthegap®

26 FEB. 2019

La vuitena edició del concurs internacional de disseny jumpthegap®, promogut per Roca, ja està en marxa. El concurs, amb els seus més de 20.600 participants de 134 països en les seves set edicions, s'ha establert com un punt de referència global en els concursos de disseny. 

Amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible per a transformar el món amb l'Agenda 2030 de Nacions Unides com a marc, el concurs té com a objectiu oferir una plataforma en la qual els estudiants i professionals internacionals d'arquitectura i disseny menors de 40 anys puguin mostrar el seu talent proporcionant solucions conceptuals, sostenibles i innovadores per al bany del futur. Amb una atenció especial en aquests objectius centrats en el canvi climàtic i la protecció del medi ambient, el concurs encoratja els joves dissenyadors i arquitectes a fer un salt cap al futur i pensar com serà l'espai de bany. Aquests joves talents seran, en part, responsables de la petjada humana present en el futur immediat. Els Objectius de Desenvolupament Sostenible plantegen reptes que s'han de tenir en compte a l'hora de pensar en l'espai del bany del futur, com:

• La meitat de la humanitat, 3.500 milions de persones, viu en ciutats, i es projecta que 5.000 milions de persones viuran en ciutats en 2030.

• Per a 2050, la població mundial aconseguirà els 9.6 mil milions i necessitarem gairebé tres planetes per proporcionar els recursos naturals necessaris per mantenir els estils de vida actuals.

• Menys del 3% de l'aigua del món és potable, de la qual el 2,5% està congelada a l'Antàrtida, l'Àrtic i les glaceres. Per tant, la humanitat ha de dependre del 0,5% per a totes les necessitats de l'ecosistema humà.

Des de la seva primera edició al 2004, jumpthegap® ha comptat amb la col·laboració del BCD Barcelona Centre de Disseny. A més, des del principi, el jurat de jumpthegap® s'ha destacat per la seva rellevància, en reunir professionals de renom del camp de l'arquitectura i el disseny. En aquesta vuitena edició, el president del jurat és l'aclamat arquitecte brasiler Ruy Ohtake.

El concurs atorga tres premis: en la categoria Professional i Estudiant, hi ha un premi de 10.000 € per a cada guanyador i el premi especial de sostenibilitat de la We Are Water Foundation de Roca dotat amb 6.000 €. El termini d'inscripció estarà obert en el lloc web oficial www.jumpthegap.net fins al 3 d'abril de 2019. En ella es podrà trobar també tota la informació sobre el concurs i les bases legals. El període d'enviament de projectes es prolongarà fins al 25 d'abril. Al maig s'obrirà un període de millora i una vegada rebuts els projectes finals, el jurat farà la selecció al juny. La cerimònia de lliurament de premis amb els finalistes d'arreu del món serà el 10 d'octubre en el Disseny Hub de Barcelona.


Vídeo oficial

Canals de Notícies

CORE77

DEXIGNER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

DEZEEN

DIARIO DESIGN

EL PAÍS / DISEÑADORES

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

LIGHTECTURE

TREEHUGGER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal