Notícies BCD

Exposició ‘Creating Caring Transitions for Social Good’

15 JUNY 2019

  • Foto: Anna Achón

Com podríem crear Transicions d’una manera més sostenible, accessible i saludable per crear una diferència positiva en la vida de les persones? Una experiència oberta que convida a la reflexió i a la co-creació al voltant del poder del disseny per crear transicions de vida més amables, més enllà de l’estètica.

«En totes les transicions de la vida tots ens enfrontem a reptes: mantenir l’equilibri entre la feina i la vida privada, moure’ns d’un lloc a un altre, lluitar per a una millor qualitat de vida, envellir…»

El DesignSingapore Council i The Care Lab presenten Caring Transitions for Social Good, una experiència oberta que convida a la reflexió i la co-creació al voltant del poder del disseny per crear transicions de vida més amables, més enllà de l’estètica. L'exposició estarà oberta al públic fins al 30 de juny.

BCD Barcelona Centre de Disseny i el DesignSingapur Council han arribat a un acord de col·laboració per a la Barcelona Design Week 2019 pel qual els projectes guanyadors de l’última edició del Singapore President*s Design Award (P*DA) s’exposaran al Disseny Hub Barcelona durant la BDW. La gira mundial del P*DA també inclourà Nova York, Londres, Copenhaguen i Hong Kong.

L’exposició Caring Transitions for Social Good està comissariada per The Care Lab, una organització amb seu a Barcelona que redissenya nous models d’assistència. És un dels guanyadors del P*DA 2018. L’exposició presenta quatre projectes que en format d’instal·lacions explicaran transicions en l’àmbit de l’atenció:

  • Connector Trans-Urbà China Fuzhou Jin Niushan (Fudao) per LOOK Architects: Projecte de disseny d’infraestructura urbana que reclama un patrimoni verd per Fuzhou (Xina) i converteix el “pulmó verd” d’una ciutat densament urbanitzada en una experiència de benestar quotidià, accessible per a tothom.
  • WeatherHYDE per BillionBricks: Refugi innovador que proporciona supervivència bàsica a les persones sense llar que viuen en condicions climàtiques extremes. Dissenyat per a persones necessitades i a les organitzacions humanitàries que els donen suport per assegurar l’adopció generalitzada d’una solució que salvi vides.
  • Singapore Changi Airport Terminal 4 de Changi Airport Group: Projecte de disseny d’experiències que replanteja la forma en què l’aeroport rep i s’acomiada de cada passatger. Una transformació de 360º que dóna als empleats de Changi els recursos i el temps per poder-se preocupar pels seus clients, alhora que ofereix als viatgers una oportunitat única de gaudir de la Terminal 4 com una destinació per si mateixa.
  • Who Cares?, per The Care Lab: Projecte de disseny de serveis per posar en valor el paper dels cuidadors a Singapur i millorar la seva experiència d’atenció. Arrel de l’aprovació de l’últim Pla Mestre per a la Discapacitat, a Singapur s’està implementant un ecosistema de solucions – productes i serveis, conjunts d’eines i espais, polítiques públiques i programes.


Aquesta exposició està organitzada per BCD Barcelona Centre de Disseny.
Amb el suport de DesignSingapore Council i comissariada per The Care Lab

#Transicions
#Bdw2019

Canals de Notícies

CORE77

DEXIGNER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

DEZEEN

DIARIO DESIGN

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

EL PAÍS / DISEÑADORES

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

LIGHTECTURE

TREEHUGGER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal