Notícies BCD

Jornada Intercluster sobre materials avançats

5 SET. 2018

Els canvis socials, l'aparició de nous hàbits de consum i també els avanços tecnològics, són aspectes que les empreses han de conèixer i integrar per poder generar valor i poder ser competitives.

El coneixement de nous materials, per exemple, pot ser clau perquè aquelles empreses que fabriquen productes puguin generar valor i impacte a través de noves propostes, atenent, entre uns altres, a l'optimització i a la sostenibilitat, un aspecte aquest últim, que serà clau en el mig termini.

A més, alguns d'aquests nous materials tenen associats noves tecnologies de producció, com per exemple la fabricació additiva, que suposen un canvi de paradigma en la generació de productes i que, de fet, condicionaran i podran canviar la forma en la qual es dissenyen objectes.

Per poder propiciar un entorn en el qual es pugui generar aquesta innovació cal que es doni la col·laboració entre perfils multidisciplinaris. Perfils del camp dels materials, més tecnològics, poden aportar el coneixement tècnic dels materials, però la seva visió pot ser complementada pel pensament lateral, característic dels creatius o dissenyadors, per poder idear noves possibilitats abans no plantejades.

En aquest sentit, el Cluster Disseny i el Cluster MAV de Materials Avançats de Catalunya, han ideat conjuntament un cicle d'activitats centrades en la generació d'innovació a partir de la confluència d'una disciplina creativa, com és el disseny, i dels denominats materials avançats i les seves tecnologies associades.

Aquest cicle constarà de 4 sessions i s'iniciarà dimarts que ve 23 d'octubre amb una jornada en la qual empreses del Cluster Disseny plantejaran una sèrie de reptes específics que seran desenvolupats conjuntament per empreses del Cluster MAV, altres empreses de perfil creatiu del Cluster Disseny i altres perfils no socis que tinguin interès a participar en la jornada.

Per participar és necessari inscriure's al següent enllaç.

Canals de Notícies

CORE77

DEXIGNER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

DEZEEN

DIARIO DESIGN

EL PAÍS / DISEÑADORES

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

LIGHTECTURE

TREEHUGGER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal