Estudi '#DesignInTech report'

“El disseny és un factor crític per a qualsevol nova aventura tecnològica”. Així ho afirma John Maeda, dissenyador, investigador al Media Lab del MIT i President de la Rhode Island School of Design fins que el 2014 es va incorporar com el primer Design Partner de KPCB, Kleiner Perkins Caufield Byers, una de les empreses de venture capital més importants de Silicon Valley. Maeda es l'autor del "DesignInTech report", un informe que reivindica la importància del binomi ‘Disseny & Tecnologia’ com a factor clau per a l’èxit d’algunes de les empreses més rellevants del moment.

Fins ara la solució a cada nou problema tecnològic havia passat per una major inversió en tecnologia. Actualment, en canvi, les empreses tecnològiques veuen cada cop més el valor que els aporta el disseny en l’experiència d’usuari i en la satisfacció dels consumidors. Un bon exemple el trobem en moltes empreses tecnològiques de Silicon Valley, les quals han fet un gir estratègic cap al disseny, incorporant dissenyadors a les seves plantilles i reconeixent l’èxit de les start ups creatives que estan generant resultats econòmics espectaculars, fins al punt que moltes són comprades per gegants tecnològics com ara Google o Facebook.

Jackie Xu, director of Talent a KPCB, durant la presentació de 'DesignInTech report’ a la conferència inaugural de la Barcelona Design Week 2015

Una altra dada rellevant és que de les 25 start ups dels EUA que han rebut més capital d’inversió des de 2013, el 20% compten amb dissenyadors com a cofundadors, entre les quals es troben Pinterest, Airbnb, Fab.com, Flipboard, Vice-Media o Path. Sens dubte, Silicon Valley està fent una aposta decidida pel disseny.

El CIV recomana la lectura del 'DesignInTech' report: