BCN Design Tour

Allium

Call 17, 933023003

www.alliumrestaurant.es

Al barri jueu de la ciutat, també anomenat Call, va obrir les portes l’any 2008 el restaurant Allium de la mà de Jordi Casas Casanovas. Convençut que la gastronomia és un gran llibre d’història amb gustos, olors i textures que ens han arribat com una herència dels avantpassats, aquest xef ofereix una carta amb bons formatges, pa artesà, oli verge, pernil i embotits, i una tria de receptes de cuina mediterrània i una especial atenció als arrossos. És a dir, plats tradicionals fets amb productes de proximitat que li han valgut la distinció ‘km 0’ del moviment Slow Food (edició 2010-2011).

Pepe Cortés (Premio Nacional de Diseño 2006) firma l’interiorisme de l’establiment, que combina els materials actuals de color blanc, com el fals sostre acústic Ecophon o el Corian de la barra i les taules, amb elements d’execució més tradicional, com el paviment de pedra de Sant Vicenç o la fusta de roure greixada del mobiliari, que culminen amb l’opció de deixar a la vista algunes parets originals de pedra.

La imatge gràfica de l’Allium, de l’estudi de Javier Mariscal, enllaça també amb la noció del passat i presenta una sèrie de dibuixos que simulen antics símbols, imaginaris vestigis arqueològics que s’han esgrafiat a les parets del local i s’han imprès a les cartes. El traçat de la muralla medieval de Barcelona ha servit d’inspiració per al logotip del restaurant.