BCN Design Tour

Bar Pinotxo

Mercat de la Boqueria. Parada 466. La Rambla 89 , 933171731

pinotxobar.com

Autèntica institució de la Boqueria, el Bar Pinotxo es va obrir el 1940 i va ser el primer quiosc del mercat en oferir menjars. Darrere la barra, Juanito, el carismàtic fundador, serveix els clients amb una simpatia proverbial que ha fet d’aquest petit establiment un lloc de referència per a turistes i locals, ciutadans anònims i famosos, polítics i cuiners de renom.

L’any 2000 el Pinotxo va ser íntegrament reformat pel dissenyador Pepe Cortés (Premio Nacional de Diseño 2006), que el va entendre com una unitat on havia de confluir el disseny industrial i l’enfocament estètic i espacial de l’arquitectura en una superfície que no arribava als 15 m2. Tota la maquinària ha estat estudiada al mil·límetre per aconseguir les màximes funcions en un espai mínim. Al voltant de la barra, una desena de tamborets Jamaica, reeixit model del mateix dissenyador, aporten la comoditat imprescindible al comensal.

No cal dir que l’oferta gastronòmica del Pinotxo és cuina de mercat en essència: calamarsons amb mongetes, capipota, tripa, cigrons amb botifarra negra, bacallà amb alls tendres, tallarines amb ou remenat o botifarrons són només alguns dels plats de cada dia.