BCN Design Tour

Bocí

Via Augusta 112, 932371313

www.boci.cat

En funcionament des del 1998, aquesta botiga de menjar precuinat, pastisseria i restaurant ocupa un local de superfície rectangular en la confluència de la Via Augusta amb el carrer de Lincoln. Antoni Arola, autor de l’interiorisme, va projectar un espai diàfan, visible des del carrer i ordenat en nivells diferents per a cadascuna de les tres àrees que el conformen: la botiga al pla de carrer; el restaurant sobre un entresolat i la cuina en un pis inferior visible des de la botiga.

El mobiliari es va dissenyar a mida amb predomini d’acer inoxidable i vidre com a materials idonis per a una botiga del sector de l’alimentació, on les connotacions de pulcritud i neteja es fan ben evidents: així, els expositors-vitrines mostren els plats cuinats amb una transparència absoluta. A la zona de restaurant, amb unes necessitats diferents, la fusta de taules i cadires dóna una ambientació de caire més càlid. Diversos focus i llums del model Constanza, suspesos amb un sistema ideat pel mateix dissenyador, configuren una il·luminació molt equilibrada. La façana vidrada afavoreix la visió de la botiga des del carrer i, alhora, l’entrada de llum i d’agitació ciutadana a l’establiment.

L’estudi Pati Núñez Associats s’ha encarregat de la imatge corporativa. A partir del logotip de Bocí inscrit en un cercle, i de diverses imatges d’aliments, s’ha desenvolupat la resta d’aplicacions de retolació i packaging.