BCN Design Tour

Cuines Santa Caterina

Av. Francesc Cambó 16, 932689918

www.grupotragaluz.com

Al recinte del Mercat de Santa Caterina, rehabilitat per Miralles-Tagliabue EMBT, aquest peculiar restaurant va obrir l’any 2006 amb l’objectiu d’integrar-se en l’ambient del mateix mercat.

Un concepte de restaurant que va prendre forma a partir del projecte d’interiorisme de Sandra Tarruella i Isabel López, que el van concebre com un espai amb els productes i les cuines a la vista, una solució de continuïtat amb el mercat, on tot s’exposa per atraure el consumidor. Les dimensions del local (528 m2) van donar prou joc com per plantejar tres barres diferenciades: la del bar, de marbre blanc, ofereix tapes i esmorzars; les altres dues envolten les cuines i fan seu el concepte de cuina de mercat en el sentit més ampli del terme: plats mediterranis, asiàtics i vegetarians, a més d’una gran varietat de sucs naturals, que es poden consumir mentre es presencia l’activitat de la cuina.

L’ús de la fusta de pi, que s’ha utilitzat per bastir una gran prestatgeria-aparador a més de dues grans taules, s’ha combinat amb el vidre, que facilita la continuïtat visual amb el mercat. El contrapunt cromàtic el posen uns llorers que, plantats en grans jardineres metàl·liques, aporten un segell particular que només les àmplies dimensions d’un mercat es poden permetre.

Fotos: Olga Planas