BCN Design Tour

Negro-Rojo

Av. Diagonal 640, 934059444

www.grupotragaluz.com

Inaugurat l’any 2005, el restaurant Negro-Rojo és a la part alta de la Diagonal, en plena zona de negocis. Per encàrrec del Grup Tragaluz, l’estudi de Sandra Tarruella i Isabel López va projectar un establiment dissociat en dos: plantejaments antagònics per a dues propostes gastronòmiques diferents.

A dalt (Negro), cuina internacional en un espai cosmopolita amb taules i cadires disposades en forma de corona perimetral sota un potent sostre amb canalitzacions industrials (herència d’un local anterior) que les interioristes van decidir mantenir i pintar de negre; el contrapunt cromàtic el posen el blanc dels llums Floatation d’Ingo Maurer i de les cadires Tom Vac de Ron Arad.

A baix (Rojo), taverna japonesa d’ambient jove, amb cuina a la vista i taules per compartir col·locades perimetralment però també en bateria i orientades cap a la cuina; aquí les tonalitats predominants són càlides, amb el vermell com a color destacat.

Negro-Rojo uneix dues fórmules amb caràcter propi, fruit d’un calculat equilibri entre la gastronomia i el disseny d’espais.

Fotos: Grupo Tragaluz