BCN Design Tour

Nomo

Gran de Gràcia 13, 934159622

www.restaurantenomo.com

Inaugurat el 2007, aquest restaurant ocupa els baixos d’un edifici situat al carrer principal del barri de Gràcia, continuació natural del Passeig de Gràcia, que arriba fins a la Plaça de Lesseps. El Nomo neix de la fascinació dels seus promotors pel menjar japonès i de la idea d’obrir un establiment que s’allunyés de l’oferta existent a la ciutat.

L’interiorisme es va confiar a l’estudi de Josep Cortina, un jove dissenyador amb un particular ideari professional que fusiona estètica i funcionalitat i complementa els seus projectes amb peces d’art i mobiliari exclusius. El plantejament del restaurant passa per la reinterpretació de l’arquitectura oriental: la convivència de formes fredes i línies rectes amb materials càlids i orgànics.

L’entrada al Nomo és absolutament discreta: els panys de vidre transparent de l’accés donen protagonisme a una columna del mateix edifici i a un escultòric panell treballat artesanalment amb tacs de fusta per Ariane Patout a partir d’un disseny de Josep Cortina. Dins, la llarga barra vermella articula el primer espai i permet menjar tot observant la feina dels sushi-men dirigits pel xef Naoyuki Haginoya. A continuació, l’espai de menjador s’estructura amb originals taules concebudes expressament per al restaurant. Al fons, un àmbit reservat acull una taula rodona i queda delimitat per uns paravents similars al de l’entrada. Jocs de volums i un cromatisme a base de vermells i dels diversos tons de la fusta queden ressaltats per una estudiada il·luminació.

Fotos: nomo