BCN Design Tour

MACBA Store Laie

Pl. dels Àngels 1, 934125908

www.laie.es

Situada a l’edifici de Richard Meier, la llibreria i botiga especialitzada en art contemporani del MACBA ofereix més de 4.000 títols, entre llibres, revistes i catàlegs d’art. Són publicacions en un diàleg constant amb les exposicions, col·leccions i activitats del MACBA, que reflecteixen la diversitat i la complexitat de l’art i la cultura actuals.

La botiga també ofereix una acurada selecció d’objectes de disseny inspirats en les obres i artistes de la Col·lecció MACBA, així com objectes de regal i peces úniques creades per dissenyadors vinculats al barri del Raval, que han estat seleccionades segons tres aspectes essencials en el treball artístic: ètica, disseny/artesania i creativitat.

La botiga connecta la planta baixa de l’edifici amb la pl. dels Àngels. El projecte, desenvolupat per Llamazares Pomés Arquitectura, Premi FAD d’Interiorisme 2013, es basa en 3 eixos principals: un carrer-aparador amb una prestatgeria perimetral que genera un aparador semicircular continu amb un vidre corbat de protecció i una singular lluminària de Santa & Cole; l’adaptació a la geometria circular de l’espai i, un cromatisme amb 41 colors diferents combinats progressivament, començant pels blaus, passant pels verds, grocs i taronges, vermells i violeta.