BCN Design Tour

Foment de les Arts i del Disseny (FAD)

Pl. de les Glòries Catalanes 37-38, 934437520

www.fad.cat

El FAD (Foment de les Arts i del Disseny) és una associació privada, independent i sense ànim de lucre, fundada el 1903, que té com a missió promoure el disseny, l'arquitectura i l’art en la vida cultural, social i econòmica del país. Entre els seus objectius també es troba detectar i ajudar a la projecció dels nous talents emergents.

El FAD s'estructura en cinc associacions de les diferents disciplines del disseny: ADI-FAD (disseny industrial), ADG-FAD (disseny gràfic i comunicació visual), ARQUIN-FAD (arquitectura i interiorisme), A-FAD (art, artesania i joieria) i MODA-FAD (imatge i moda). Gràcies a aquesta estructura i el seu activisme constant al llarg de més d’un segle, el FAD s'ha convertit en una associació de dissenyadors referent a Europa, la més nombrosa de l'estat espanyol i l'única que abasta totes les disciplines del disseny.

Els diversos premis organitzats pel FAD, alguns amb un recorregut que supera ja els 50 anys, són l'activitat més reconeguda que organitza l’entitat. Entre d'altres, es concedeixen els Premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme, els Delta de disseny industrial, els Laus de disseny gràfic i comunicació visual, els ArtFAD d'art i artesania, els premis MODAFAD als millors dissenyadors de moda emergents i el City to City Barcelona FAD Award a les millors iniciatives urbanes internacionals.

El FAD a més compta amb el centre de materials Materfad, que actua com a catalitzador entre universitats, centres tecnològics, empreses, dissenyadors i arquitectes, als quals proporciona informació sobre totes les famílies de materials i les seves tecnologies associades, a més d'assessorament sobre innovació a en materials, amb l'objectiu final de crear productes de qualsevol àmbit totalment sostenibles. Materfad ha creat la base de dades de nous materials més completa en llengua castellana, i compta amb una xarxa de centres de materials associats amb seus a Mèxic, Colòmbia i Xile.

Fotos: Xavi Padrós