BCN Design Tour

Gratacós

Riera Sant Miquel 9, 932387353

www.gratacos.com

La història de Gratacós és una història marcada per la passió i la dedicació a l'ofici i l'art de la costura. Fundada el 1940, és un emblemàtica firma de teixits que representa la tradició barcelonina de l'alta costura i el prêt-à-couture, una categoria intermèdia entre l'alta costura i el prêt-à-porter de luxe.

El 1939, Antonio Gratacós i Josefina Ortiz de l'Ordre van apostar per aquest projecte que es va materialitzar un any després. L'esperit innovador, la inquietud per millorar i la passió per la moda que van marcar els seus inicis segueixen encara vigents en la companyia tres generacions després.

Al llarg d'aquests anys, la firma s'ha convertit en un referent en matèria de teixits per a alta costura i tendències de moda tant en l'àmbit nacional com internacional amb una prestigiosa llista de clients que inclou a importants dissenyadors i firmes, com Pertegaz, Chanel, Armani o Óscar de la Renda.

El disseny de les seves teles s'inicia amb l'adquisició de les matèries primeres a Itàlia, l'Índia i Corea. Després, un equip multidisciplinari busca les noves tendències, reinterpreta les textures i combina els diferents materials. Un procés creatiu que culmina amb les noves referències recollides en el catàleg de la casa, que es renova dues vegades l'any. Creacions que es venen en aquest espai de Barcelona i en els showrooms que la firma té a Madrid i Nova York, així com en més de 40 països on té presència.

El 2015, Gratacós fa un pas endavant en canviar el concepte de la seva flagship store. Deixa el seu emblemàtic establiment del Passeig de Gràcia i es trasllada a aquest nou local del carrer Riera de Sant Miquel pensat especialment per als amants de l'essència de la moda. Un espai multidisciplinar, que permet la venda de teixits de temporada tant a particulars com a professionals. Que, periòdicament, acull trobades i conferències pensades per a estudiants i nous talents. I en què, a més d'un avanç de les seves col·leccions futures, hi ha un reservat amb teixits per a núvies i la zona 'Off Collection', on es pot trobar producte a preus especials.

Pel seu bon ofici i una trajectòria impecable Gratacós va rebre el Premi Nacional de Moda, en la categoria d'Indústria Tèxtil de Capçalera, atorgat pel Ministeri d'Indústria del Govern d'Espanya.