BCN Design Tour

Lydia Delgado

Séneca 28, 934159998

www.lydiadelgado.es

Nascuda a Barcelona, Lydia Delgado entra al món del disseny de moda de la mà d’Antonio Miró, a qui va fer d’ajudant durant un temps. La seva creativitat, però, ja s’havia expressat abans en altres àmbits: va ser ballarina del Liceu i, més endavant, va provar amb la fotografia i la música a ciutats com París o Londres, on també hi va viure. A finals dels vuitanta obre taller propi a la ciutat i comença a mostrar, en un ambient intimista, uns dissenys per a dona amb aires d’alta costura i acabats minuciosos i detallistes que seran el preludi d’una carrera d’èxits. La seva roba té un segell molt personal que la identifica, són peces que integren sobrietat, romanticisme i feminitat sense renunciar a les combinacions agosarades no exemptes d’ironia.

Des del 1991, les col·leccions de Lydia Delgado han estat presents a les passarel·les més prestigioses de l’estat: Gaudí, Cibeles i, més recentment, al 080 Barcelona Fashion, on a la desena edició, la de primavera-estiu 2013, ha format equip amb la seva filla, la també dissenyadora Miranda Makaroff. Delgado ha aconseguit posicionar-se al mercat de la moda tant a Espanya — té botiga a Madrid des del 2004— com arreu del món.

El mateix local que va acollir el seu primer taller és avui la botiga de Lydia Delgado a Barcelona. Un espai reobert l’any 2006 després que la interiorista Pilar Líbano el decorés amb la mateixa elegància que impregna les peces de Delgado. Defugint qualsevol estridència, només un vermell discret dóna alguna nota de color i contrasta amb el blanc de les parets i la fusta fosca del paviment. Un interiorisme que és també el reflex d’aquest particular univers creatiu, on fins i tot s’hi poden identificar certes referències escèniques que el vinculen als orígens de la dissenyadora de moda.