BCN Design Tour

Majoral

Consell de Cent 308 local 1, 934677209

www.majoral.com

De formació autodidacta, Enric Majoral (Sabadell, 1949) desenvolupa el seu treball en un ambient familiar i en contacte amb la natura; un estil de vida que es reflecteix a les seves creacions de bellesa vital i mediterrània, com a les sèries Posidònia, Barquetes o Corall, gestades a Formentera. Des de l’any 2003 forma equip de disseny amb el seu fill Roc i amb l’Abril Ribera. Les col·leccions s’elaboren artesanalment als tallers propis de Barcelona i Formentera, amb un alt grau d’exigència en el procés de producció.

Les joies d’Enric Majoral són peces atrevides i innovadores, essencialment modernes i atemporals alhora. Entén la joia com una forma d’expressió, i també com una visió del món, per això les vivències, la natura, els orígens i la memòria dels llocs són a l’arrel d’aquests objectes artístics que es transformen en joies en contacte amb la pell, on despleguen tot el simbolisme.

Mestre Artesà per la Generalitat de Catalunya el 2004, Majoral ha estat guardonat amb el Premio Nacional de Artesanía (2007) i dues peces de la seva sèrie Joies de Sorra formen part de la col·lecció permanent del Museum of Arts and Design de Nova York.

L’any 2004, s’obre aquesta nova botiga Majoral en un local de reduïdes dimensions. El projecte d’interiorisme dels arquitectes Conrado Carrasco i Carlos Tejada transforma els condicionants d’un local molt estret i alt en el punt de partida per a l’original disseny d’un llarg taulell expositor que centra i organitza longitudinalment l’espai. Aquest moble estableix la continuïtat entre l’interior i l’exterior: fa la doble funció de taulell d’atenció al públic i de vitrina expositora i es perllonga cap a fora, tot travessant la superfície de vidre d’entrada a l’establiment, per actuar de vitrina-aparador en un reduït vestíbul. Unes portes corredisses d’acer Corten, retallades a la part central, emmarquen la vitrina i la converteixen en urna expositora quan la botiga és tancada.

Fotos: Enric Majoral