BCN Design Tour

Sita Murt

Mestre Nicolau 18, +34 932099132

www.sitamurt.com

Descendent d’una família del sector tèxtil d’Igualada, comarca capdavantera en la indústria del gènere de punt, Sita Murt va formar-se a Barcelona, a l’Escola de Disseny Tèxtil de Sarrià. Ben aviat va haver de combinar la carrera de dissenyadora amb la faceta d’empresària, circumstància que va apropar-la al mercat.

La seva aguda capacitat d’observació l’ha portat a detectar i a saber interpretar les necessitats del carrer, a treure’n un profit creatiu i a plasmar-lo en les seves col·leccions. La selecció de noves matèries, la recerca i l’experimetació amb els fils, els volums i les textures focalitza actualment els interessos de Sita Murt i ha estat, de sempre, una de les bases de les col·leccions que presenta temporada rere temporada.

Des del 1989, els models de Sita Murt s’han pogut veure a les desfilades de Barcelona i Madrid —Gaudí, Passarel·la Barcelona, Cibeles— i als salons internacionals més importants: Bread & Butter i The Brandery a Barcelona, Who’s Next a París, Fashion Coterie a Nova York, entre d’altres. Avui aquestes creacions es venen arreu del món i en una vintena d’establiments a Espanya.

A principis del 2011 s’inaugurava aquesta nova botiga Sita Murt en un edifici neoclàssic de la zona alta. Com en la resta d’establiments de la firma, l’estudi Ribaudí n’ha projectat l’interiorisme, en aquest cas, amb el propòsit de buscar un espai pur, sense ornaments, inspirat en l’estil dels dissenyadors nòrdics, on les col·leccions llueixin amb tot el potencial de formes i colors. L’ambientació recrea un passeig en plena natura en un dia assolellat, un recorregut que condueix a un espai on la natura es torna més acollidora: aquí un muntatge de tires de fusta natural es vinclen en forma d’arc i creen un subtil refugi en aquest univers particular.

Fotos: Sita Murt