BCN Design Tour

M TX Mertxe Hernández

Rec 32, +34 933194344

www.mertxe-hernandez.com

Firma de moda per a dona creada l'any 1997 per Mertxe Hernández (Barcelona, 1968), una dissenyadora formada a l'Escola Superior de Disseny i Moda Felicidad Duce de Barcelona. La participació en desfilades col·lectives i, sobretot, a l'Espai Gaudí Nous Dissenyadors li van servir de plataforma per donar a conèixer les seves primeres col·leccions, que aviat van obtenir el reconeixement de la premsa especialitzada espanyola i internacional.

Un estil molt personal, que se situa en un punt intermedi entre el risc i el confort, caracteritza el disseny de les col·leccions M TX, qualificades sovint d’avantguardistes. Es treballen artesanalment peça a peça, a la manera de les sèries artístiques limitades, i cadascuna parteix d'un concepte nou i desenvolupa un particular llenguatge visual que sovint inclou la manipulació i transformació de teixits, amb aplicacions de serigrafia o altres robes. Talls impecables i gèneres de molta qualitat combinats amb d'altres més alternatius són també trets característics de les creacions de Mertxe Hernández.

Amb la marca M TX s'han dissenyat i produït línies de samarretes promocionals per al Cirque du Soleil, Turisme de Barcelona o el Gran Teatre del Liceu, entre d’altres entitats culturals.
L'any 2001 obre botiga pròpia al barri del Born, un espai de venda i taller que deixa tot el protagonisme a les peces de roba que es renoven cada temporada. Destaquen, en aquest escenari de volguda neutralitat, el paredat antic i l'embigat del sostre.

Fotos: M TX Mertxe Hernandez