BCN Design Tour

Casa Camper Barcelona

Elisabets 11, 933426280

www.casacamper.com

L’any 2005 obria les portes l’hotel Casa Camper al barri del Raval, en un edifici del segle XIX. La reforma d’adequació com a hotel, dirigida per l’arquitecte Jordi Tió, es va fer respectant al màxim aquesta construcció, prototípica de l’arquitectura que anys més tard s’aixecaria a tot l’Eixample i, doncs, d’especial significació per a la ciutat.

Amb la mateixa filosofia que acompanya des de fa més de vint-i-cinc anys els dissenys i les botigues de sabates Camper, aquest hotel es caracteritza per la innovació i la funcionalitat. Fernando Amat, de Vinçon, ha estat el responsable del disseny, que es complementa a la perfecció amb la imatge gràfica —senyalització, però també retolació d’elements i missatges—, a càrrec d’America Sanchez i Albert Planas. D’aquesta manera, fugint del luxe i apostant per la senzillesa i l’autenticitat, han creat un hotel còmode i original que es relaciona d’una manera més humana amb el món que ens envolta: la claror natural, la utilització d’energia solar, el reaprofitament de l’aigua de la dutxa o el foment de l’exercici físic, de l’ús del transport públic i la bicicleta són alguns exemples de com Casa Camper transmet l’estil de la marca, que sempre ha apostat per caminar en lloc de córrer.

Cada habitació té dos espais diferenciats a banda i banda d’un passadís central: el dormitori, silenciós, amb vistes a un jardí vertical amb 117 plantes liliàcies; i l’espai de lleure o feina, que dóna al carrer Elisabets i connecta el visitant amb l’enrenou del popular barri del Raval.