BCN Design Tour

Dgates Diagonal Barcelona

Av. Diagonal 205, 934895300

www.hoteles-silken.com

Situat en un dels trams de la Diagonal de més recent construcció, a tocar de la plaça de les Glòries i de la Torre Agbar, l’Hotel Diagonal Barcelona es va obrir al públic el 2004. És un projecte dels arquitectes Juli Capella i  Miquel García qui, atesa la impossibilitat de competir amb la potent presència de la Torre Agbar, van resoldre la construcció d’aquest hotel com una mampara de fons que defuig qualsevol element comú amb l’obra de Jean Nouvel.

Amb l’aparença d’una gran caixa de vidre, la façana principal de l’hotel presenta uns grans voladissos blancs que fan de contrapunt a la superfície negra vidriada, un joc de contrastos entre blanc i negre que remet, entre d’altres fonts d’inspiració, a les tecles d’un piano.

Un programa de disseny integral transforma l’interior de la planta baixa en un gran espai que recrea un fons marí, on el sostre de plaques circulars és la superfície aquàtica i tots els serveis s’han concebut com a volums de diverses formes (la recepció representa un vaixell enfonsat, mentre que el nucli de comunicacions és un corall) i s’han revestit, cadascun, d’un material diferent —coure, fusta, mosaic o palets de riu.