BCN Design Tour

Meliá Barcelona Sky

Pere IV 272-286, 933672050

www.melia.com/es

Inaugurat el 2008, l’Hotel Meliá Barcelona Sky se situa a la confluència de Pere IV amb l’avinguda Diagonal. Aquesta torre-hotel de 120 metres d’alçada, un dels edificis més alts del skyline barceloní, també és un emblema de la transformació urbanística d’aquesta zona de la ciutat, que està substituint el passat industrial per un futur basat en el sector de serveis i, especialment, en el turisme.

És obra del prestigiós arquitecte francès Dominique Perrault, autor, entre d’altres, de la Bibliothèque Nationale de France a París, que va merèixer l’any 1997 el Premi Mies van der Rohe d’arquitectura contemporània europea.

La forma esvelta de l’edifici, un paral·lelepípede de base rectangular que es divideix a una determinada alçada quan una de les meitats s’eleva cap al cel, crea un curiós efecte de ruptura del bloc geomètric perfecte.
Aquesta estructura va ser concebuda per Perrault com a símbol de tecnologia i modernitat, en consonància amb el caràcter del nou districte.

De nit, el revestiment exterior fa de l’edifici de l'hotel un far urbà. De dia, el revestiment juga amb la llum de manera que, simultàniament, una cara brilla mentre que l’oposada es mostra a l’ombra.

El projecte d’arquitectura interior i decoració ha estat coordinat pel mateix Perrault juntament amb l’equip de l’estudi Corada Figueras Arquitectos. L’ambient que es respira al lobby o vestíbul, concebut com un espai fresc on els colors i una atmosfera relaxant són els protagonistes, es reflecteix als múltiples salons i sales de reunions disponibles a l’hotel.

En l’apartat gastronòmic, tres restaurants ofereixen un variat ventall d’estils d’entre els quals destaca el Dos Cielos, dels germans Javier i Sergio Torres, representants de les últimes tendències de l’alta cuina.