BCN Design Tour

Escola Massana

Pl. de la Gardunya 9, 93 4422000

www.escolamassana.es

Fruit del llegat del pastisser i filantrop barceloní Agustí Massana, l’Escola Massana va iniciar la seva tasca pedagògica l’any 1929 com a conservatori municipal d’arts i oficis artístics. Amb els anys, ha anat introduint els ensenyaments de disseny sense renunciar a la tradició educativa, organitzada d’acord amb els tallers d’arts aplicades.
L’oferta docent s’articula avui en tres àmbits conceptuals (arts visuals, arts aplicades i disseny) i en tres nivells curriculars: Massana Superior (cicles formatius de Grau Superior i el Graduat Universitari en Arts i Disseny vinculat a la Universitat Autònoma de Barcelona), Massana Bàsica (Batxillerat Artístic) i Massana Permanent (formació contínua no reglada tant d’iniciació com d’especialització i postgrau).

La Massana està situada a les dependències que havien format part de l’antic Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, al voltant del pati central, que comparteix amb la Biblioteca de Catalunya. Properament està previst el trasllat a un nou edifici en projecte a la veïna plaça de la Gardunya, dissenyat per l’arquitecta Carme Pinós i el ceramista Antoni Cumella, Premi Nacional d’Artesania 2009.