BCN Design Tour

Biosca & Botey

Girona 148, 932387373

www.bioscabotey.es

Marca emblemàtica de la il·luminació nascuda de la unió de dos professionals del sector —Josep Biosca i Juan Botey— que, a principis del segle XX, van començar a fabricar llums inspirats en dissenys francesos i italians. Al llarg dels anys, Biosca & Botey ha anat ampliant i adequant l’oferta de productes i serveis, tant als nous corrents estètics com a les necessitats del consumidor. La dècada del 1980, fa un salt qualitatiu i comença a col·laborar en projectes d’il·luminació d’immobles. La Torre Agbar i el Gran Teatre del Liceu, a Barcelona, i la nova terminal de l’Aeroport de Barajas, a Madrid, són només alguns dels exemples més reeixits d’aquesta línia de treball.

La tardor del 2011, coincidint amb l’adquisició de la firma per part del grup Faro, Biosca & Botey torna a obrir les portes amb un projecte actualitzat de botiga a l'antic Cine Diagonal. El 2013 la botiga es trasllada al c. Girona.

Biosca & Botey posa a disposició de particulars i professionals les últimes tendències en disseny i tecnologia de la il·luminació, a partir de diverses àrees temàtiques: el racó de lectura, l’illa exterior, la Led Gallery o la Light Room Lab, on es fan simulacions lumíniques dels projectes. Philippe Starck, Manel Lluscà o Estudi Ribaudí, entre molts d’altres, són alguns dels dissenyadors presents a l’amplíssim catàleg de la botiga.