BCN Design Tour

Chocolat Factory

Amigó 53, 932095426

www.chocolatfactory.com

Fundada el 1997, Chocolat Factory es dedica a la fabricació artesanal de productes de xocolata que, més enllà dels clàssics bombons, es presenten amb formes noves i divertides i només es venen en establiments de la pròpia marca. Els seus creadors, Michel Laline —mestre xocolater— i Titus Ruiz, van considerar que la innovació era un factor clau i el disseny, un element indispensable per a l’èxit d’aquesta original aposta comercial.

Des dels inicis, l’estudi de disseny Ruiz + Company ha estat responsable de la imatge i la comunicació de marca, i del disseny d’embalatge de Chocolat Factory. En diàleg amb la direcció, treballa en el desenvolupament de nous productes, en les presentacions, en les campanyes de comunicació i, en definitiva, en totes les formes d’expressió de l’empresa. Tant el disseny del logo de la marca com el packaging tenen un mateix codi de connotacions industrials; una concepció senzilla, fresca i nova que s’allunya del luxe malentès en què fins llavors estaven estancades les marques de xocolata.

Aquesta botiga del carrer Amigó, oberta l’any 2000, va ser la primera de la trentena que avui hi ha repartides per Espanya, Europa i Àsia. La identitat de marca també s’aprecia en aquests establiments: per bé que són locals molt diferents, acostumen a ser petits i presenten una coherència i una unitat que els fa ràpidament identificables. La pasta fresca de xocolata i The Most Honest, una rajola de xocolata negra amb la informació del nombre de calories per porció, són algunes de les últimes idees que es poden trobar a les botigues.

L’excel·lència de Chocolat Factory en l’àmbit del disseny i la comunicació ha estat guardonada amb nombrosos premis, entre d’altres: l’Anuaria 2001 i 2002; el Red Dot Award 2001, 2002, 2003 i 2005; el Premi Laus 2001 i 2005; els FAB Awards (Food and Beverage Creative Excellence Awards) 2001 o el Premi Best Pack d’Alimentària 2002, 2004, 2005 i 2008. També s’ha reconegut la iniciativa comercial i empresarial amb el Premi Barcelona, la Millor Botiga del Món, 2006 i amb el Premio Príncipe Felipe a la Excelencia Empresarial 2005 (categoria de Disseny i Comunicació). El 2007 és guardonada amb el DME Award a la categoria de mitjana empresa.