BCN Design Tour

Servei Estació

Aragó 270-272, 933932410

www.serveiestacio.com

Amb una trajectòria gairebé centenària iniciada amb una gasolinera el 1930, Servei Estació és un dels comerços de la ciutat amb més tradició aportant solucions per a totes les qüestions relacionades amb el disseny, la decoració i el bricolatge, tant per a aficionats com a professionals.

L'any 2010 va ser l'any de la seva resurrecció. Després d'un llarg procés de set anys, va culminar la transformació del seu edifici del carrer Aragó. Una construcció de l'any 1962 creada per l'arquitecte Joan Soteras Mauri, que comptava amb les escales mecàniques més antigues de Barcelona.

Durant el procés, es va reinventar tot l'establiment amb la renovació de tots els nivells, l'obertura de tres plantes comercials més, la instal·lació de noves escales mecàniques i dos ascensors que recorren els vuit pisos actuals. I tot això sense interrompre ni un sol dia la seva activitat comercial.

Sempre al capdavant de la innovació, Servei Estació va ser la primera gasolinera d'estil americà a Barcelona i Espanya. També va ser una de les primeres empreses a apostar pel plàstic i el niló per sortir de la crisi de la postguerra. A partir de la dècada de 1950, va trobar el seu lloc al mercat com el centre comercial multiproducte que és en l'actualitat.

I el 2005, va crear els Premis Voilà. Uns guardons biennals amb la intenció de promocionar el disseny i la creativitat entre els dissenyadors i qualsevol que es consideri amb les aptituds necessàries. El seu esperit, trobar solucions peculiars i inèdites als materials per al seu ús en la vida quotidiana.

Per tota la seva història i la seva voluntat de constant renovació, Servei Estació ha estat reconegut amb diversos guardons: el 2005 i 2006, va rebre el Premi Top 10. Shopping Line, que reconeix els millors aparadors de Barcelona. El 2007, li van concedir un Premi FAD (Foment de les Arts Decoratives). I el 2010, l'Ajuntament de Barcelona va atorgar a Servei Estació el premi al millor establiment comercial de la ciutat.