BCN Design Tour

Aribau Papers Pintats

Aribau 71, 934544338

www.trestintas.com

Obert l’any 1961, coincidint amb el boom del paper pintat, aquest establiment va posar a disposició dels barcelonins una àmplia varietat d’estils, dissenys i textures de paper per empaperar: des dels models més clàssics fins als dissenys més moderns, com l’emblemàtica col·lecció Hit de marcat estil anys setanta, concebuda per Jaime Bermejo, fundador de Papeles Pintados Aribau.

Als anys vuitanta, fruit de les oscil·lacions que comporten les modes, el paper pintat va iniciar una etapa de franca davallada, moment en què es va diversificar l’oferta de l’establiment amb una acurada selecció de robes de tapisseria, cortines, catifes i moquetes.

Però amb el canvi de segle, el prestigi del paper pintat ressorgeix amb força, circumstància que la segona generació al capdavant de Papeles Pintados Aribau aprofitarà per crear l’editora Tres Tintas Barcelona, amb l’objectiu de renovar el disseny del paper d’empaperar amb productes més frescos i innovadors. A l’empara de la botiga, els fills de Jaime Bermejo —Jaime, Alberto i Daniel— comencen aquesta nova etapa l’any 2004 disposats a descobrir nous talents i també a animar la comunitat de dissenyadors a aventurar-se en el disseny del paper pintat. En un clar homenatge als orígens, el primer que editen és Revival, una reinterpretació de la col·lecció de papers pop creada pel seu pare. D’aquesta voluntat contemporània, naixeran més endavant
les col·leccions Déjà Vu, d’Enric Jardí, Sophie Leblanc, Izqui, Julieta Hernández i Marta Álvarez; All City Papers, de l’estudi Inocuo The Sing que acosta l’art urbà al paper pintat; 9 Selvas de Javier Mariscal o Wall-à-porter, de Txell Miras, Jorge Zuazo, Miriam Ocáriz, La Casita de Wendy, Julieta Álvarez i Dora Romero. Amb aquesta darrera col·lecció Tres Tintas comença a incorporar tèxtils per a cortines, coixins i entapissats. Més endavant apareixerà Érase una vez, la primera col·lecció infantil de la marca.

Avui Tres Tintas Barcelona és present a quaranta països amb gairebé 150 referències de productes creatius i originals.