BCN Design Tour

Hotel Omm

Rosselló 265, 934454000

www.hotelomm.com

L’Hotel Omm obria les portes l’any 2004 de la mà del Grup Tragaluz que, amb aquesta iniciativa, ampliava el seu camp d’acció després d’una extensa i reconeguda experiència en l’àmbit de la restauració. Amb la voluntat d’obrir un establiment que fes prevaldre el confort i la calidesa per davant del luxe, es va encarregar el projecte arquitectònic a Juli Capella, que va comptar amb la col·laboració de Miquel García.

L’original façana exterior de l’hotel, una mena de làmina blanca que fa pensar amb una cartolina gegant sobre la qual s’hi han practicat diversos talls —els balcons girats i orientats al Passeig de Gràcia—, no va ser només una proposta estètica agosarada, sinó que pretenia resoldre diverses qüestions funcionals (il·luminació, aïllament acústic, privacitat dels hostes) sense renunciar a la façana amb balcons que caracteritza l’arquitectura mediterrània, i especialment la barcelonina, amb una interpretació extremadament personal.

Sandra Tarruella i Isabel López Vilalta signen el projecte d’interiorisme, bàsicament orientat a la creació d’atmosferes harmonioses i confortables on s’hi poden trobar diversos clàssics del disseny, com la cadira Egg d’Arne Jacobsen. Les habitacions, molt espaioses, estan decorades amb colors càlids i moblades amb els elements imprescindibles.

El restaurant gastronòmic Roca Moo amb estrella Michelin, proposa una cuina catalana creativa sota la direcció del xef Rafa Panatieri i amb el suport incondicional dels germans Roca. Un ampli espai diàfan il·luminat per grans claraboies troncopiramidals que projecten la llum natural en diverses direccions. El restaurant Roca Bar –informal, modern i accessible –destaca per la seva cuina fàcil i de qualitat, amb menús del dia i una variada carta amb suggerències per picar i plats per compartir a qualsevol hora del dia.

Fotos: Rafael Vargas