BCN Design Tour

Hotel Soho Barcelona

Gran Via de les Corts Catalanes 543-545, +34 935529610

www.hotelsohobarcelona.com

El setembre del 2006 obria les portes l’Hotel Soho Barcelona. Projectat i dissenyat per l’estudi d’arquitectura d’Alfred Arribas, el nou edifici s’aixeca entre mitgeres segons les condicions constructives de l’Eixample, però amb la particularitat afegida de permetre, tot travessant la planta baixa, l’accés públic als jardins Cèsar Martinell que ocupen el pati d’illa.

Seguint una estructura molt freqüent en els hotels urbans, la planta baixa es destina a les instal·lacions de caire comú —recepció, bar restaurant, business centre—; als set pisos superiors hi ha les habitacions, amb l’espai de dormitori a tocar de la façana exterior; finalment, la terrassa amb bar, piscina i solàrium corona l’hotel i permet al visitant gaudir d’unes interessants vistes de la ciutat.

A les façanes, els tancaments de vidre translúcid i reflectant que cobreixen finestres i parets, respectivament, proporcionen privacitat a l’hoste i vesteixen l’edifici de color i de llum.
L’interiorisme de l’hotel es fonamenta en la senzillesa de línies i en l’ús del negre com a color bàsic. Al vestíbul, la presència dels llums Verner Panton, referent de l’estil pop dels seixanta, conviuen amb l’obra contemporània de l’artista visual Franc Aleu: panells de metacrilat ataronjats i lluminosos que amaguen, rere l’efecte moaré, la representació de diverses parts del cos i envaeixen tots els racons l’hotel en una proposta lúdica i diferent.