BCN Design Tour

Hotel Miramar Barcelona

Pl. de Carlos Ibáñez 3, 932811600

www.hotelmiramarbarcelona.es

Inaugurat el 2006, aquest hotel té una llarga història que s’inicia l’any 1929 quan, arran de l’Exposició Internacional de Barcelona, es va urbanitzar la muntanya de Montjuïc i s’hi van construir diverses obres d’estil arquitectònic noucentista, entre les quals l’hotel precursor de l’actual Miramar Barcelona. Del 1959 al 1983 l’edifici va acollir els estudis de Televisió Española a Catalunya. Després es va anar deteriorant per la manca d’ús fins que, ja al segle XXI, se n’impulsà la recuperació com a hotel de luxe de la ciutat.

El projecte arquitectònic d’Oscar Tusquets ha mantingut, reformada, l’antiga construcció, on avui es concentren els espais comuns —vestíbul d’entrada, escala principal, recepció, bar i gran pati central—, i ha aixecat l’obra nova a la part posterior i a banda i banda de l’antiga, tot embolcallant-la, la qual cosa ha permès dotar les habitacions de terrasses amb vistes a la ciutat i el Mediterrani.

Els interioristes Isabela Claramunt (AC Hoteles), Josep Juanpere (GCA Arquitectes Associats) i l’estudi anglès RPW Design han estat els responsables de la decoració: una atmosfera sòbria, en els espais comuns, on tenen cabuda un ampli repertori de peces fonamentals de la història del disseny: des de les cadires Thonet a elements més actuals de primeres firmes, com Flos, Marset, Moroso o Tacchini, entre d’altres. A les habitacions, el bany s’ha equipat amb una banyera dissenyada per Philippe Starck per a Duravit.

Un dels espais destacats de l’hotel és la bodega Mies van der Rohe, que ha estat decorada amb les cadires Barcelona, un model creat per l’arquitecte precisament per al pavelló alemany de l’Exposició Internacional del 1929.