BCN Design Tour

Neri H&R

Sant Sever 5, 933040655

www.hotelneri.com

Rehabilitació d’un palauet del segle XVIII del Call, el barri jueu de la Barcelona medieval, inclòs actualment a l’anomentat Barri Gòtic. El mateix emplaçament del Neri Hotel&Restaurant —el carrer de Sant Sever i la placeta de Sant Felip Neri— constitueix un dels seus màxims atractius.

Els arquitectes Francisco i Damián Ribas signen el projecte de reforma i adequació de l’hotel, que obria les portes l’any 2003. A part de la restauració de la façana, les obres van possibilitar la recuperació d’arcades originals del segle XII i també de restes d’un jaciment romà degudament documentat.

Amb una superfície de poc més de 1.500 m2, el Neri és un establiment reduït del qual Cristina Gabàs i Julio Pérez Català han sabut treure el màxim partit, tot confegint una decoració de caràcter intimista al voltant del concepte sensual. Així, diverses propostes estètiques apel·len als sentits: gammes de color que defineixen cadascuna de les tres plantes, o fustes sense polir i velluts de tapisseries, un ampli ventall de textures que va de l’aspror a la suavitat.