BCN Design Tour

The 5 Rooms

Pau Claris 72 1a, 933427880

www.the5rooms.com

Cinc era el nombre d’habitacions que tenia aquest peculiar hotel quan va obrir, l’any 2005, al primer pis d’un edifici centenari de l’Eixample, a tocar de la plaça Urquinaona.

Amb The 5 Rooms, s’introduïa a Barcelona un nou concepte d’establiment hoteler importat de ciutats com Nova York, Londres o Milà i vinculat al cocooning, la tendència de recolliment casolà encunyada els anys 90. Aquest concepte aplicat a l’hoteleria es tradueix en una atenció personalitzada cap als clients, cosa que, òbviament, s’inicia amb l’interiorisme de l’hotel i, en aquest cas, amb una ambientació intimista, confortable i personal.

La mateixa propietària,Yessica Delgado Fritz, ha estat la responsable d’aquesta decoració eclèctica i efectiva que treu el màxim partit dels elements estructurals —com el mosaic hidràulic, les motllures dels sostres o les parets de maó vist—, i es complau amb la barreja d’estils i procedències: butaques art déco i cadires Lluís XV a la zona de pas, tauletes de nit de metacrilat amb il·luminació interior, complements dels anys 70, mobles d’herència o comprats als brocanters. L’art també té un espai en aquest refugi urbà, on els quadres decoren les parets però es canvien periòdicament i són susceptibles de ser adquirits.

Amb posterioritat, l’hotel s’ha ampliat amb vuit habitacions més, a la segona planta de l’immoble.